Boerakker maakt zich op voor 24ste Survivalrun

Afbeelding
in de spo[r]tlight
BOERAKKER - Op 13 oktober 2018 is het weer tijd voor de wel bekende Survivalrun Boerakker. Voor de 24ste keer zal dit evenement plaatsvinden. De jaren hiervoor vooral bekend door de hoofdsponsor Cordial en dit jaar voor het eerst met een nieuwe sponsor. Niet voor niets is de Survivalrun Boerakker bekend en groot geworden als de Cordial Survivalrun Boerakker. Gelukkig heeft de organisatie een waardige opvolger gevonden, te weten RunX. Boerakker is een plaats aan de A7, tussen Groningen en Drachten. Verscholen achter het groen en geborgen tussen landerijen ligt dit mooie dorp. Eén keer per jaar zijn er twee grote evenementen, te weten de Westerkwartier Kidsrun en de Survivalrun Boerakker. Evenementen die niet alleen het hardlopen betreft, maar ook het nemen van hindernissen. Droog blijven valt ook niet mee omdat sommige hindernissen een waterelement hebben. Ook zijn er weer twee grote kranen in het dorp aanwezig waar de bouwploeg een mooie constructie aan heeft gemaakt waarbij kracht, souplesse en slimheid van belang zijn.
Ook dit jaar zal er op donderdag 11 oktober 2018 de welbekende Kidsrun plaatsvinden. Dit keer alweer voor de vijfde maal. Maar liefst twaalf scholen hebben zich opgegeven met een totaal van ongeveer 1100 sportieve kids die de run zullen gaan lopen. Dit is een spektakel waarbij het meedoen net zo belangrijk is als winnen. Met veel enthousiasme wordt er meegedaan en het pittige parcours zal een sportieve uitdaging zijn.  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst wordt er weleens gezegd en dat is natuurlijk waar. De sportieve jeugd geniet van het vies worden, de uitdagingen en het publiek dat hun blijft aanmoedigen. Dit is dé opstap naar de reguliere Survivalrun.
Op 13 oktober zal de Boerakker Survivalrun plaatsvinden. Er is door de bouwploegen weer een geweldig mooi parcours uitgezet, met uitdagende hindernissen. Behendigheid, motoriek en souplesse zijn hier van belang, evenals natuurlijk een goede conditie. Diverse klassen zullen het parcours gaan bedwingen. Recreanten, jeugdklasse, ouder en kind maar ook bedrijventeams zullen in eerste instantie de strijd met zichzelf aangaan om het parcours met goed gevolg uit te voeren. Iedere deelnemer start met een bandje en wanneer het niet lukt om een hindernis te bedwingen, dan moet men het bandje afgeven aan de vrijwilliger die bij de betreffende hindernis staat. Dat is natuurlijk niet fijn, finishen zonder bandje. Alles wordt er in het werk gesteld door de deelnemers om dat te voorkomen.
Nieuw is ook het start- en finishterrein. Op het terrein zullen via een groot scherm beelden van de run worden getoond. Ook de uitslagen zult u hierop vinden. Er is zelfs een drone die mooie beelden zal maken die live op het scherm getoond zullen worden. Natuurlijk zal de speaker alles voorzien van aanvullende informatie en de bekende interviews. Voor de mensen die de route willen fietsen zijn er gratis plattegronden met de fietsroute te verkrijgen.
Omstandigheden
Dat de Survivalrun in Boerakker zwaar is, mag geen verrassing heten. Vorig jaar was dat nog extra zwaar, vanwege de hevige regenval. Koud, winderig en nat: dat was de Survivalrun Boerakker 2017. Het gaf heroïsche beelden, maar maakte het allemaal wel héél zwaar. Voor de vele honderden deelnemers, is het te hopen dat de weergoden Boerakker iets beter gegund zijn dit jaar. Zo koud en nat als vorig jaar, is immers geen pré.
Vrijwilligers
Geen evenement zonder vrijwilligers. Honderden sporters, betekent ook honderden vrijwilligers. Zo’n 250 man zullen weer belangrijke rollen vervullen. Neem nu het aanwijzingen geven bij hindernissen, het regelen van het verkeer, de catering, het ontvangen van de sporters en het opruimen aan het einde van de dag. Hulde aan al deze vrijwilligers, die ervoor zorgen dat de Survivalrun Boerakker een succes wordt.
Wat: Survivalrun Boerakker Wanneer: Kidsrun op 11 oktober, Survivalrun op 13 oktober Waar: Boerakker Informatie: www.survivalrunboerakker.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook