SchaatsTrimclub STC

Afbeelding
in de spo[r]tlight

Wat:    SchaatsTrimclub STC


Waar:  Kardinge


Info:     www.stcroden.nl


SchaatsTrimclub STC verwelkomt nieuwe leden


RODEN - Kardinge is weer open, de 400 meterbaan ligt er mooi bij, dus de leden van STC Roden staan tot en met maart weer twee keer in per week op de ijsbaan. Nieuwe leden zijn van harte welkom voor een proeftraining. De club biedt trainingen voor schaatsers op elk niveau, van beginner tot de geoefende schaatser. Op de trainingsavonden op dinsdag en donderdag geven onze trainers aanwijzingen om een goede schaatstechniek aan te leren. Naast de techniek is er ook aandacht voor conditie.


STC Roden heeft rond de 85 leden, we zijn blij dat zich al weer een aantal geïnteresseerden gemeld heeft om een proeftraining mee te doen. We willen graag groeien naar 90 of misschien wel 100 leden! De leden komen vanuit de hele regio, je hoeft niet in (de buurt van) Roden te wonen om lid te worden. De vaste trainingstijden zijn dinsdag en donderdag, op beide dagen van 19.00 - 20.15 uur. Voor schaatsliefhebbers die liever overdag het ijs opgaan? Wij zijn aan het kijken of er voldoende belangstelling is voor het organiseren van een vaste training op een ochtend. Informatie over de club en hoe aan te melden (voor bijvoorbeeld een proeftraining) is te vinden op onze website www.stcroden.nl.


Op de baan zijn de STC-ers goed herkenbaar in de clubkleuren blauw-geel. In samenwerking met Velodroom en Agu is clubkleding beschikbaar. Leden kunnen via een online webshop hun kleding aanschaffen. Ook naast het ijs is het gezellig. Na elke eerste training van de maand drinken de leden samen warme chocolademelk in het restaurant van Kardinge. Een mooie gelegenheid om andere leden te leren kennen. Tijdens de jaarlijkse oliebollentraining trakteert het bestuur op oliebollen van sponsor Bakkerij Van Esch met glühwein en chocolademelk. Zodra het weer kan wordt er een gezamenlijke activiteit georganiseerd zoals een barbecue of een sportieve activiteit. Al een aantal keren waren leden te gast bij sponsor Hubo Tjoelker Leek voor workshops schaatsen slijpen. Een mooie gelegenheid om de kunst af te kijken bij de kenners. En naast het schaatsen wordt er door een aantal leden ook samen gefietst op de racefiets of de ATB.


De club bestaat sinds 1982, dit betekent dat er dit jaar een 40-jarig jubileum is gevierd. Bij sponsor De Zwerfsteen kwamen de leden hier op 10 september bij elkaar om hier feestelijk bij stil te staan tijdens een leuke cryptische puzzeltocht met afsluitende barbecue. Er werd door voorzitter Berno via ‘wist u datjes’ ook nog  teruggeblikt op de geschiedenis van de club. Zo begon de vereniging in 1982 met trainingen op de (openlucht) kunstijsbaan van Assen. Na een aantal jaren verhuisde de Roner club naar ‘Stad’ waar in het Stadspark ook nog in de openlucht werd geschaatst. Met de bouw van een nieuwe overdekte ijsbaan begin jaren negentig werd Kardinge de thuisbasis voor STC Roden.  Inmiddels is de gemeente Groningen bezig met een toekomstvisie voor Kardinge met daarin ook ideeën voor een nieuwe ijshal. Wie weet waar STC Roden bij het volgende jubileum schaatst?


We zijn blij met onze sponsoren: De Vries XL Tuinmeubelen, Hubo Tjoelker Leek, De Zwerfsteen, Abiant, Wapen van Drenthe, Bosma Legal en Bakkerij Van Esch. Naast de vaste inkomsten via de contributie kunnen wij dankzij hen als vereniging ook aandacht schenken aan extra activiteiten. Ook biedt het mogelijkheden voor een mooie samenwerking. Bedankt voor jullie steun! Meer informatie is te vinden via www.stcroden.nl. Contact: secretariaat@stcroden.nl.

UIT DE KRANT