“Het Dijkt” tijdens de Pinkstermarkt in Leek

Afbeelding
Foto: Marcel Cloo
Kort kommersjeel

LEEK - Pinksteren is aanstaande en dat betekent dat duizenden mensen de traditionele Pinkstermarkt en - kermis in het centrum van Leek op maandag 20 mei, 2e Pinksterdag zullen bezoeken. Gelijktijdig wordt op het Evenemententerrein t.o. de Rabobank pal naast het centrum de laatste dag van het vierdaagse Flinke Pink Festival gehouden met als afsluiter de 10 koppige band Het Dijkt, een tribute van 1 van Neerlands bekendste nederpopbands De Dijk.

Na 3 avonden deejay’s (vr-za-zo) spelen ook dit jaar 4 bands op de maandagmiddag. Net als vorig jaar is het hoofdthema “Tribute”. De opening wordt verzorgd door een heerlijke bluesband: VooDoo Woman. Daarna spelen 3 fantastische tributebands de muziek van CCR (door Suzie Q’s), Rolling Stones (door Streetfighting Men) en als afsluiting De Dijk (door Het Dijkt). Met maar liefst 10 muzikanten waaronder 3 blazers, mag “Het Dijkt” zich met recht de beste De Dijk tribute van Nederland noemen. 

De poorten van het festivalterrein gaan al om 13.00 uur open; de toegang is gratis. Op het tweede podium in een grote opblaasbare kerk draait dj Mark Nauta, daarnaast zijn er diverse horecatenten met een breed assortiment koele drankjes & cocktails en 4 foodtrucks. Meer info: www.flinkepink.nl.

UIT DE KRANT