Wiesneus

moi noordenveld
Hej ’t al heurd ? Der is een neie site op het wereldwiedeweb: www.wiesneus.nl. Sinds april. Met dizze webstee kunt basisschooulkinder thoes en op schooul speulenderwies met het Drèents an de gang. Filmpies, verhaolties, leeidties en gedichties staot der op. Stof veur zowel kinder t/m 6 jaor as de wat oldere jeugd t/m 12 jaor.
Veur papa’s en mama’s, meesters en juffers, is der ok een aparte ofdeeiling met interessante informaotie, downloads en zukswat. Je warkt neeit in het underwies of je heurt neeit bij de groep die zuch older(s) neuimt? Ok dan is het zeker wel interessant genog um even rond te snustern op dizze site. Al zul het allennig al wezen vanwege de goeie achtergrondinformaotie. Dus opa’s en oma’s, jan en alleman, achter de computer en kennismaoken met ‘wiesneus’ zul ik zeggen. En aj helemaol gien computer hebt, gien nood, dan kuj vast en zeker wel even bij eein van de buren metkieken.
Die naom ‘wiesneus’ is trouwens bij heel veul kinder al bekend. In het veurjaor, tiedens de meertmaond/dialectmaond, hebt ze al een wiesneus-tiedschrift kregen. Dat was bij het veurlezen, in het Drèents, op heur basisschooul. Bij de downloads kuj het tiedschrift vinden en nog lezen aj wilt. De oetgaoven van de veurige jaoren ok trouwens. Eigenlijk is der te veul op die site um hier op te neuimen in dit stukkie in de kraant. Je moet der zölf even rustig veur gaon zitten en met an de slag.
Eein tip wil ik nog wel metgeven. Klik veural ok op ‘links’. Een paor keer met de moes deurklikken en je nimt het neis van het ‘Hoes van de Taol’ ok nog even met. Ik weeit dat ik mij met dit stukkie gedraog as een wiesneus. Mèenschen, het is neeit aans. Ik ben gewoon wies met www.wiesneus.nl. Wat? Gloepends wies zölfs!!!
Jans Geerts

UIT DE KRANT