Els Hazekamp, Bestuurslid K.V. Noordenveld

Afbeelding
Nieuws

‘Al vanaf mijn vierde ben ik lid van korfbalvereniging Noordenveld. Na een aantal jaren wedstrijdkorfbal te hebben gespeeld, speel ik nu in het gezellige Midweekteam. Vorig jaar ben ik gevraagd om zitting te nemen in het bestuur namens de Technische Commissie. Met een zeer actieve en betrokken groep zijn we verantwoordelijk voor het technisch beleid binnen de korfbalvereniging. In de afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid met het aantal leden. Op dit moment zijn dat om en nabij de 250 leden. Mede dankzij een zeer goedlopende Kangoeroeklup en de Oldstars, zijn we nu een club waar je kunt recreëren van 3 tot 100 jaar.


De TC zorgt er onder andere voor dat alle leden kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen op het veld en in de zaal. Dit vraagt om een goede planning en communicatie met de andere commissies binnen de vereniging. We vinden het belangrijk dat onze trainers en scheidrechters/jeugdwedstrijdleiders goed begeleid en opgeleid worden. Meerdere keren per jaar verzorgen we cursussen en bijeenkomsten. Door jeugdleden al vroeg  te betrekken bij het begeleiden, trainen en fluiten van jongere teams, hebben alle teams meerdere trainers en coaches die wekelijks vrijwillig op het veld en langs de lijn staan. Hierdoor kunnen we 10 jeugdteams draaiende houden. Daar zijn we heel trots op!


De ambities binnen de club en TC zijn hoog. Zo willen we het komende jaar verder groeien in het aantal leden, 15% moet haalbaar zijn. Daarnaast ambiëren we promotie voor ons eerste en tweede. Dit jaar heeft de selectie versterking gekregen van de broertjes van Vliet en ook Jaap de Boer is weer terug van weggeweest. Daarnaast hebben we in de persoon van Jesper van Haastrecht een bevlogen en alom gewaardeerde trainer. We hopen hem voor langere tijd aan onze vereniging te kunnen binden. Naast de twee wedstrijdteams hebben we ook vijf senioren teams die breedtekorfbal spelen. Een derde wedstrijdteam ligt in de lijn der verwachting, mits de mannen zich blijven aanmelden.


Het fijne van onze vereniging is dat iedereen zich welkom voelt en dat ook is. Hierdoor is de betrokkenheid hoog en hebben we niet te klagen over vrijwilligers. De afgelopen tijd zijn er vele hoogtepunten geweest en ik hoop van harte dat dit zich doorzet. Ik heb er alle vertrouwen in!

UIT DE KRANT