Museum ‘t Steenhuus luid het nieuwe seizoen in

Afbeelding
Nieuws

NIEBERT - Op 20 april luidt Museum ‘t Steenhuus in Niebert het nieuwe seizoen in met twee verrassende wisselexposities. De eerste wisselexpositie gaat over inktstellen en attributen. Deze zijn er in allerlei soorten en materialen: brons, koper, messing, keramiek, aardewerk, zilver, hout, glas en bakeliet. Soms heel puur en simpel van vorm en een andere keer heel luxueus, haast decadent. Hans vd Veen uit Groningen is al ruim 40 jaar verzamelaar van diverse variaties aan inktstellen en een deel daarvan staat dit seizoen tentoongesteld in het museum.

De tweede wisselexpositie is die van de modelauto’s. Een diverse verzameling aan autootjes waaronder messerschmitt wagentjes, waarvan de kleinste het formaat van een rijstkorrel heeft. Sommige modellen hebben als speelgoed gediend in vroegere jaren en andere zijn verzameld via beurzen, autoshows ed. De totale verzameling bestaat uit ruim 500 autootjes. Een deel deel van de verzameling staat in het museum in de vitrines geparkeerd. De trotse verzamelaars zijn: Gerrit Witteveen, Jannie Kol, Storm Gnodde en Johan Beekhuis.

Weer genoeg moois om te aanschouwen, dus wees welkom bij de opening op 20 April om 13.30u. De koffie/thee en wat lekkers staat voor u klaar!! Het museum seizoen duurt dit jaar t/m 20 Oktober. De openingsdagen zijn vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.30u-17.00u.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT