Weerbericht: Temperaturen doen aan voorjaar denken


Winter. Die is de grote afwezige dit jaar en dat blijft ook zo voorlopig. De kou zit in het noordoosten van Europa. In Moskou vriest het overdag licht tot matig en later deze week zelfs zeer streng met temperaturen van beneden de -15 graden. In de nachten daalt het kwik gemakkelijk naar waarden rond of beneden de -20 graden en een paar honderd kilometer oostelijker is het in de nachten zelfs bijna -30. Eventjes leek het er vorige week op dat deze kou zich westwaarts zou uitbreiden dankzij een opbouwend hogedrukgebied aldaar, maar oceaandepressies zijn net als het hele jaar al te dominant. Ze staan geen uitbreiding van het Russische hoog naar Europa toe. Dat betekent dat de schaatsen in het vet kunnen blijven.Niet zelden volgt er na zo’n zachte start van het jaar een koude maart-maand. Dat zou ook nu zomaar kunnen. Voorlopig is en blijft het zacht en lopen de temperaturen alleen maar verder op.
Morgen (woensdag) is het10 of 11 graden en hebben wolken de overhand. Soms kan er een spatje regen vallen en de zuidwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4. Ook de nachten verlopen erg zacht met minima maar net onder de 10 graden.Donderdag zijn er perioden met regen als er een portie nog zachtere lucht wordt aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 13 of 14 graden bij niet al te veel wind uit het zuidwesten. Somber maar zacht. De meeste mensen zouden tekenen voor een wat schraler en kouder weertype. Dat geeft een vriendelijke sfeer, zon maakt mensen vaak blij, helemaal wanneer deze al zo lang afwezig en is bovendien gezond. Ook wat kou is goed voor de weerstand. Het zit er ook op de lange termijn niet in.Vrijdag houdt het zeer zachte weer aan. Ook weet de dikke wolkendeken zich te handhaven maar kan een deel van de dag droog verlopen. Ook dan staat er niet al te veel wind.Koelere lucht is onderweg en bereikt ons tijdens het weekend. Maar ook met een graad of 8 is er niets dat aan winter doet denken. Zaterdag is de kans op zon nog het grootst maar ook het weekend zal niet geheel droog verlopen.

 Me e r d a a g s e             Weerbeeld        Windrichting        Wind kracht        Min temp        max..temp        zon        neerslag

wo        Wolken/nacht buien        zw        3/4        7        11        10        50                                                        

do        Perioden met regen        zw        2/3        10        14        10        70                                                        

vr        Aanhoudend zacht         z/zo        2/3        8        14        10        50                                                        

za        Wolken/buitje(s)/zon        no        3/4        7        7        30        30                                                        

zo        Buitje/opklaringen        z        3/4        7        9        20        40

Stuur nu jouw weerfoto in