Ook Frans Bauer komt zondag naar Roden

RODEN – Het kan niet op! Nadat enkele weken geleden al bekend werd dat Jan Smit een optreden gaat verzorgen tijdens de Radio NL/TV Oranje Zomertoer op zondag 21 augustus in Roden, is nu bekend geworden dat ook Frans Bauer naar Roden komt. Bauer trad al eerder op in Roden en kennelijk is hem dat goed bevallen. ‘Met Smit en Bauer hebben we een geweldige line-up. Het zijn wellicht de twee meest bekende Nederlandstalige artiesten van dit moment. Dit kan echt niet mooier’, jubelt Albertus Lieffering namens Volksvermaken. Zij organiseren de muziekmiddag dit jaar in samenwerking met Fré Nijdam Catering.

Eigenlijk was de organisatie met Volendammer Smit al uitermate content als absolute publiekstrekker. Frans Bauer is natuurlijk dé kers op de taart. Bauer is volkszanger, maar is tegenwoordig veel meer. Zo is hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau, heeft hij een eigen kinderfonds, won hij de Televizierring en speelde de voormalige woonwagenbewoner in verschillende kinderfilms. Bovendien maakte hij furore op de televisie als presentator van Bananasplit en had hij twee eigen programma’s: Bauer’s Zigeunernacht en ‘Vive la Frans’. Zijn eigen realitysoap ‘De Bauers’ werd onderscheiden en al ver voor zijn veertigste levensjaar stond de zo gewoon gebleven zanger in de Quote 500 met toen al ene geschat eigen vermogen van tegen de veertig miljoen euro. Met recht een man met succes, al moet je wel van het repertoire houden. Want liedjes als ‘de Skippybal’ worden niet door iedereen in de muziekwereld erg serieus genomen. Cijfers liegen echter niet. Door hits als ‘Als sterren aan de hemel staan’, ‘Op rode rozen vallen tranen’, ‘De luchtballon; en ‘Heb je even voor mij’ kreeg Frans diverse keren Ahoy en het Gelredome vol, net zoals het Sportpaleis in het Belgische Antwerpen. En dus zal straks ook het Jaarbeursterrein in Roden ongetwijfeld volstromen. Probleem is nog even wie in wiens voorprogramma staat: Frans voor Jan, of Jan voor Frans. Luxeproblemen.

Naast Smit en Bauer is er zondag- de entree is opnieuw gratis- uiteraard veel meer te zien en te horen. Want ook de rest van het programma mag er zijn. Zo komen ook Thomas Berge, Peter Beense en Stef Ekkel naar Roden. Dat geldt ook voor René Karst, vaste gast Dikdakkers, Erik van Klinken en Boer Geert, Jeffrey Heesen, Lucas en Gea, Zus, Burdy (tegenwoordig taxichauffeur), Stad & Land, Martijn Stam, Wimmie Bouma en Lytse Hille.

In tegenstelling tot eerdere jaren is er op zaterdagavond geen programma. Wat onveranderd is gebleven zijn de Drentse bollen voor de optredende artiesten, gratis entree en dat de festiviteiten om 13.00 uur op het Jaarbeursterrein beginnen. Uiteraard zal Radio NL live vanuit Roden uitzenden. Dat Roden zo met de neus in de boter valt, is niet toevallig. De organisatie staat er al jaren goed op bij de organiserende omroepen, zeker omdat de organisatie in Roden als perfect geldt. Bovendien: in Roden begon het succes dat Zomertoer heet. Wellicht als dank krijgt Roden een ongeëvenaard programma: de perfecte afsluiting van de vakantie.