Opbrengst Leekstermeer Wandeltocht  naar Kindervakantieweken Humanitas

LEEK – Op zaterdag 3 juni is alweer de 16e Leekstermeer Wandeltocht. Er zijn vanuit Leek weer vier aantrekkelijke nieuwe wandelroutes uitgezet in het mooie Westerkwartier (dit jaar omgeving Tolbert en Nuis) en de kop van Drenthe met afstanden van 10, 17.5, 25 en 40 kilometer.

De Leekstermeer Wandeltocht die al vanaf 2005 jaarlijks door Rotary Groningen-West wordt georganiseerd is inmiddels een begrip geworden in onze regio maar ook ver daarbuiten. Door de verschillende afstanden die gelopen kunnen worden is deze geschikt voor een grote groep wandelaars. Zo loopt een aantal wandelaars al jaren de 40 kilometerroute ter voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Anderen, zoals bijvoorbeeld groepen vriendinnen, kiezen vaak uit de overige afstanden om al wandelend weer bij te kunnen praten, onderweg te genieten van het mooie landschap en een bezoek aan een terras. Zo is er voor elk type wandelaar een geschikte afstand. Daarnaast is er het geluk dat vanuit Leek routes uitgezet kunnen worden in een landschappelijk gezien prachtig en afwisselend gebied. Onderweg is er voor de wandelaars op diverse plekken livemuziek aanwezig wat voor een vrolijke en ontspannen sfeer zorgt.

Opbrengst naar goed doel

De organisatie van de Leekstermeer Wandeltocht heeft twee doelen. Allereerst om wandelaars een aantrekkelijke wandeltocht aan te bieden in een mooie omgeving. Daarnaast om met de opbrengst daarvan een goed doel te ondersteunen. De opbrengst van de wandeltocht bestaat zowel uit het inschrijfgeld van de wandelaars als uit de bijdragen van sponsoren. Rotary Groningen-West regelt de organisatie van het wandelevenement en neemt alle kosten daarvan voor haar rekening, zodat elke euro sponsorgeld ook daadwerkelijk volledig ten goede komt aan het goede doel.

De opbrengst van de Leekstermeer Wandeltocht gaat naar projecten en organisaties in onze eigen regio en zijn vaak gericht op kinderen. Afgelopen jaar heeft Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen, waardoor een groot aantal hier wonende kinderen van 4 tot 18 jaar de mogelijkheid heeft gekregen om net als hun vrienden en vriendinnen mee te kunnen doen aan sport, muziekles of lid te worden van een vereniging. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Kindervakantieweken van Humanitas, een goed doel dat al vele jaren wordt meegefinancierd door de opbrengst van de Leekstermeer Wandeltocht.

Kindervakantieweken

Er zijn kinderen die niet op vakantie kunnen, om wat voor reden dan ook. Misschien is de gezondheid een spelbreker of is het geld er niet voor. Speciaal voor deze kinderen in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar organiseert Humanitas Noord elke zomer vakantieweken. Goed geschoolde vrijwilligers zorgen voor een goede voorbereiding en begeleiding van de groepsweek, zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn, zoals bijvoorbeeld leuke spellen in het bos, hutten bouwen, zwemmen, een bezoekje aan de brandweer of een attractiepark. De kinderen zijn er lekker helemaal uit en doen nieuwe indrukken en vriendschappen op. In 2022 zijn tien vakantieweken georganiseerd, waarin 127 vrijwilligers 312 kinderen blij hebben gemaakt. Deze kindervakantieweken worden financieel mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Leekstermeer Wandeltocht. Rotary Groningen-West en Humanitas Noord hopen dan ook op vele wandelaars die op 3 juni een prachtige wandeling gaan maken en daarmee dit goede doel steunen!

Inschrijven

Deelname aan de Leekstermeer Wandeltocht is mogelijk door inschrijving via de site (www.leekstermeerwandeltocht.nl). Wie niet wil wandelen maar toch een bijdrage wil leveren kan een donatie overmaken op bankrekeningnummer NL88 RABO 0375835350 t.n.v. Rotaryclub Groningen-West onder vermelding van Bijdrage Kindervakantieweek 2023.