Paardentramtocht biedt historische ontdekkingsreis door Roden

RODEN  – Afgelopen zondag vond een uniek evenement plaats in Roden: de hop on, hop off paardentramtocht, georganiseerd door de Erfgoedkoepel Roden. Bezoekers maakten per paard en wagen een rondje Roden en gingen terug in de tijd. Een gids vertelde verhalen over hoe het leven in Roden er 100 jaar geleden aan toeging. Wie ook eens hop on hop off met de paardentram wil, kan komende zondag of op 13 augustus een ritje maken.

Deelnemers aan de paardentramtocht krijgen de gelegenheid om meer te leren over de rijke geschiedenis van Roden, terwijl ze verschillende historische bezienswaardigheden aandoen. Onder begeleiding van een deskundige gids, kunnen bezoekers uitstappen bij Speelgoedmuseum Kinderwereld, Havezate Mensinge, het Scheepstra Kabinet en de Catharinakerk, beroemd om het prachtige Hinsz orgel.

Om het voor zowel volwassenen als kinderen aantrekkelijk te maken, biedt de Erfgoedkoepel Roden een combikaartje aan, inclusief een paardentramrit en toegang tot alle musea, tegen een zeer toegankelijke prijs: slechts 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Hierdoor krijgen gezinnen de kans om samen te genieten van het prachtige landgoed en de fascinerende geschiedenis van Roden. De hop on, hop off paardentramtocht is een initiatief van de recentelijk nieuw leven ingeblazen Erfgoedkoepel Roden, een samenwerkingsverband tussen enkele bekende erfgoedinstellingen rondom de Brink in Roden. De Erfgoedkoepel heeft plannen om in de toekomst meer van dergelijke activiteiten te organiseren om de rijke geschiedenis van Roden met een breed publiek te delen. Kaarten voor de paardentramtocht zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Havezate Mensinge en Speelgoedmuseum in Roden.