Young Northfield voor de jeugd

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
actueel

RODEN – Onder de naam Young Northfield gaat er in Roden op 14 maart een sportieve beweegactiviteit van start voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Wekelijks wordt de activiteit gratis aangeboden in de gymzaal van Nijlanspark tussen 19.00 en 20.00 uur.

De activiteit Young Northfield wordt georganiseerd door zowel het jongerenwerk als de sportcoaches van Welzijn in Noordenveld. Er is elke donderdag professionele begeleiding aanwezig. ‘Naast lekker bewegen en sportief zijn is ook ontmoeting, plezier en gezelligheid belangrijk,’ zegt sportcoach Stefano Tienstra.

Het programma is zeer divers en erg uitnodigend. Op 14 maart wordt gestart met een lasergame spel. In een doolhofachtige setting zal dit spel worden gespeeld. Op 21 maart is er een mix van boogschieten en trefbal. Dat heet in sportieve termen Archery Tag. Een weekje later op 28 maart is er Apenkooi en op 4 april wordt er ingezet op een echte gamehall in de sportzaal. Basketballen of Airhockey, het kan allemaal.

Stefano Tienstra: ‘Young Northfield is een activiteit waar jongeren elkaar wekelijks kunnen ontmoeten. Bewegen en creatief actief is voor iedereen belangrijk en zeker ook voor de jeugd. Ik hoop dat er veel jongeren zullen komen.’