Nieuw-Roden doet mee aan Opschoondag

Afbeelding
Foto: Gretha van der Veen
actueel

NIEUW-RODEN - Ook Nieuw-Roden doet mee aan de Landelijke Opschoondag komende zaterdag 23 maart.  Dit jaar willen Dorpsbelangen en “de groene verbinders” (ondersteuningsgroep van Dorpsbelangen voor meer groen, verbinding en duurzaamheid in Nieuw-Roden) het dorp weer helpen opruimen.

Al het onnatuurlijke afval als blikjes, plastic, piepschuim etc. zal verwijderd worden uit plantsoenen en bermen, zodat het niet langzaam zal vergaan en de bodem en het grondwater kan vervuilen. ‘Bovendien ziet ons dorp er dan een stukje mooier uit zonder zwerfafval!’, aldus de initiatiefnemers.

Wie mee wil helpen, is welkom op deze zaterdagochtend om 9.30 uur in het Dorpshuis Nij-Rhoon. Hier wordt tezamen met de opschoonploeg Roderveld IV gestart met uitleg en een kop koffie of thee. Dan worden de straten over duo’s verdeeld die op pad kunnen. Materialen worden verstrekt door de gemeente Noordenveld, zoals gele hesjes, grijptangen en afvalzakken. Om 12 uur wacht alle deelnemers in het dorpshuis een gezamenlijke lunch, aangeboden krijgen van de gemeente.

Opgeven vóór 16 maart bij: info@dorpsbelangen-nieuwroden.nl