Scienceweken op IKC ‘t Sterrenpad

Afbeelding
actueel

NUIS - Van 4 tot en met 15 maart dompelen de kinderen op IKC ’t Sterrenpad in Nuis zich onder in de wereld van de wetenschap en technologie. Tijdens de scienceweken leren ze bijvoorbeeld programmeren, een drone besturen of stroomkringen aanleggen. Ook kunnen ze aan de slag met een greenscreenbox, een 3D printer of natuurkundige proeven. Alles wordt vastgelegd in een video die de kinderen zelf gaan monteren. 

IKC ’t Sterrenpad heeft naast een kinderopvang, een Jenaplan-basisschool en een gespecialiseerde dagvoorziening voor kinderen in huis. “We willen onze kinderen niet alleen enthousiast maken voor de technische beroepen, we stimuleren ze ook om creatief, kritisch en ondernemend te zijn en zelf op onderzoek uit te gaan”, aldus Yvonne Kerssemeeckers, directeur van ’t Sterrenpad opvang en onderwijs. “Kinderen leren echt samenwerken en elkaars talenten te benutten, vaardigheden die ze nu en in de toekomst nodig hebben.” 

Tijdens de scienceweken wordt er onder andere gebruikgemaakt van materialen van de Hanzehogeschool en het Mobiele Planetarium van de RUG. Daarnaast zullen diverse ouders vertellen over hun beroep en worden er workshops verzorgd door kunstenaar Bart Dagelet en hogeschooldocent Teun Baarspul.

Volgens Kerssemeeckers past de themaweek perfect bij de manier van werken van het Jenaplanonderwijs. “Kinderen leren niet alleen uit de lesmethodes, maar juist ook via projecten. Daarbij kunnen ze zelf kiezen wat ze willen leren, hoe ze willen onderzoeken en op welke manier ze hun kennis presenteren. Op die manier werken ze ongemerkt aan de basisvakken zoals rekenen, taal en lezen.”

De week wordt op vrijdag 15 maart om 13.30 uur afgesloten met een kijkmiddag voor alle ouders, opa’s en oma’s en iedereen die nieuwsgierig is naar wat er op ‘t Sterrenpad geleerd is tijdens deze Scienceweken. Iedereen is van harte uitgenodigd!

“Net als tijdens de Open Dag. De deuren van t’ Sterrenpad zullen ook op donderdag 21 maart geopend zijn voor nieuwe ouders en andere belangstellenden. Veel mensen herkennen het gebouw, maar weten eigenlijk niet goed wat voor een prachtige school ‘t Sterrenpad is. Daar mag wat ons betreft verandering in komen!” 

Afbeelding
Afbeelding