In de Sportlight: Start2Bike bij ATB vereniging Marum

Afbeelding
Foto: eigen foto
Sport

Wat: Start2Bike zondag 24 maart 

Waar: Kantine Optisport sporthal in Marum

Info: www.start2bike.nl

Start van het fietsseizoen met Start2Bike bij ATB Vereniging Marum

REGIO- Het fietsseizoen van ATB-Marum gaat zondag 24 weer van start met de eerste clubrit en de eerste Start2Bike clinic. Wil je zekerder worden op de fiets, en de fijne kneepjes van remmen, schakelen en balanceren leren? Doe dan mee aan Start2Bike! Maak een vliegende start met je fietsseizoen en doe mee op 4 zondagen startend op 24 maart van 9 tot 12 uur.

De vaste trainers Marten Pothof en Nils van Genne staan alweer te popelen om de deelnemers van Start2Bike vier leuke zondagen te begeleiden en een stap verder te helpen op de ATB. De trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van vier zondagen op locaties in heel Nederland en binnenkort dus ook in Marum. 

Wie meedoet leert ontzettend veel in zeer korte tijd. Remmen, schakelen, klimmen, dalen, bochten en balanceren, alle belangrijke technieken komen aan bod. In vier trainingen van elk drie uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen. Daarnaast doet de ATB Vereniging Marum als organisatie van Start2Bike ook altijd een vijfde les en dat is een afsluitende tocht op de route van Appelscha of een toertocht in de buurt.

Jack Wagena, berokken vanaf het eerste uur bij de vereniging, vertelt: ‘De uitdagingen die je als mountainbiker ervaart lijken wellicht heel voorspelbaar, maar juist daar zit het hem in. Je moet een Start2Bike-sessie echt ervaren, want dan weet je pas echt wat mountainbiken is. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om deel te nemen, want het aantal mensen dat deel kan nemen is in principe onbeperkt. Start2Bike is voor ervaren en onervaren mensen. We proberen de drempel zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen in de gelegenheid wordt gebracht om iets te leren. De mountainbikeroute van Marum inclusief het Bikepark is op zich al een hele leuke uitdaging en de begeleiding van hoog niveau. Het enige dat we nog nodig hebben zijn enthousiaste deelnemers die een volgende stap willen zetten.’

Met Start2Bike gaat ook het fietsseizoen voor de leden van ATB-Marum op 24 maart weer van start met een clubrit van ongeveer 35 km. Onderweg staat natuurlijk de koffie en appelgebak klaar. Na de seizoensstart beginnen de clubritten weer op dinsdag-, donderdagavond en de zondagmorgen voor de verschillende groepen. Naast de instroomgroep hebben we een recreatieve-, sportieve- en snelle groep. Ook begint er weer een groep met High Intensity Interval Trainingen (HIIT), waarmee de focus ligt op conditieverbetering. Regelmatig maken we gebruik van onze eigen ATB Route in Marum. De zondagmorgen staat altijd in het teken van een wat langere rit. Regelmatig doen we samen een toertocht, of bezoeken een route elders in het land.

Buiten de vaste clubritten organiseert ATB Marum ook de jaarlijkse toertocht. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 26 mei. De routecommissie maakt er elk jaar weer een verrassende tocht van in de omgeving van Marum. Er zijn routes van 30 km, 50 km en 70 km, geschikt voor jong en oud, sportieve en recreatieve fietsers. In september staat weer een sportief weekend op de Utrechtse Heuvelrug gepland. Een grote groep ATB Marumers verblijft dan in Austerlitz om alle mooie routes op de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken.

Enthousiast geworden over Start2Bike of fietsen bij ATB-Marum? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl of neem contact op met ATB Vereniging Marum!