Hendrik Smeenge

Afbeelding
In beeld
LIEVEREN – Een drukke bijbaan was het niet voor gemeenteraadslid Hendrik Smeenge. Vorige week was hij ongeveer drie dagen ‘plaatsvervangend burgemeester’. Althans, alleen bij calamiteiten. Als oudste raadslid moest hij de honneurs waarnemen, daar het voltallige college (inclusief gemeentesecretaris) een bijeenkomst van alle Nederlandse gemeenten in Limburg bijwoonde. Omdat Smeenge met zijn twaalf jaar het langst zittende raadslid is, werd hij gevraagd om bij calamiteiten als bestuurder aanwezig te zijn en eventueel beslissingen te nemen.
De calamiteiten bleven gelukkig uit, waardoor de ‘plaatsvervangend burgemeester’ zich volledig kon richten op zijn boerenbedrijf. Immers, dat gaat ook gewoon door. Vanaf woensdagmiddag 15:00 uur nam het college van B & W van Noordenveld de taken weer over, waardoor het eerste optreden als burgemeester van Smeenge nog op zich laat wachten.
De immer goedgemutste Smeenge vond het eigenlijk wel prima. Hij heeft het druk zat met zijn boerenbestaan. Of hij niet stiekem toch de burgemeestersketting een keer had willen om doen? ‘Ik ben kennelijk geen ketting nodig, want de burgemeester heeft die niet achtergelaten’, grapte hij. Toch leuk om een keertje burgemeester te zijn, al is het plaatsvervangend. Die kan Smeenge toch op zijn palmares bijschrijven.

UIT DE KRANT

Lees ook