Arend Winter Voorzitter Christelijke Muziekvereniging “Oranje” uit Roden

Afbeelding
Man met de hamer

‘We hebben afgelopen februari ons 100 jarig bestaan gevierd met een prachtig Jubileumconcert in de Pomstee in Roden. We waren erg blij met Ellen ten Damme als speciale gast die avond en als “extra noot” mochten we ook nog een oorkonde van verdienste ontvangen van de gemeente Noordenveld.  We zeggen altijd “laat ons maar schuiven” en dat doe ik dan ook al al die tijd als trombonist nu ongeveer 45 jaar. In 2009 ben ik voorzitter geworden. We hebben alweer een goed gevulde agenda, zoals: Palmpasen, Koningsdag, 4 en 5 mei Viering, maar ook bij het Openluchtspel in Roderwolde zijn we aanwezig en begin september bij Wat ‘n Kunst. Afsluiting van ons seizoen hebben we dit jaar op 6 juli op de Albertsbaan in Roden en het Openluchtspel Roderwolde op 25 augustus is voor ons altijd de aftrap van het nieuwe seizoen. Wij vervelen ons dus zeker niet. 

We hebben op dit moment zo’n 35 leden en een paar gastleden die we in kunnen zetten wanneer er niet genoeg mensen zijn voor een optreden. Daardoor kunnen we eigenlijk altijd wel een volle bezetting leveren voor een optreden. De meeste muziekverenigingen hebben het best zwaar op dit moment en het is lastig om aan leden te komen. Wij hebben daar nog geen last van, maar willen dat ook voorkomen voor de toekomst. Onze dirigent Marianne Groothof staat sinds 1,5 jaar voor de groep en heeft een leuk project bedacht om nieuwe leden te werven. We gaan het “Koperproject” starten vanaf 2 april. Iedereen in de leeftijd van 8-88 jaar mag zich hiervoor aanmelden. En het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt! Wij repeteren wekelijks op dinsdag van 19.30 uur tot 21.30 uur in Activiteitencentrum de Dobbe. Het project zal daaraan vooraf gaan van 18.30 - 19.15uur.

Op dit moment is onze jongste lid Zeeger Spandaw en ons oudste lid zal zo’n 80 jaar zijn. We hopen natuurlijk op veel animo voor het Koperproject en laten iedereen graag kennismaken met het bespelen van een instrument.’ Opgeven kan via : info@oranjeroden.nl en voor meer informatie kunt u terecht op: www.oranjeroden.nl

UIT DE KRANT