Een emmertje met zand als dank voor manege De Hulhorst

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
(On)genode gast

RODEN – Eindelijk was het dan zover! Na 6 jaar gesprekken en tegenslagen – we noemen duurdere bouwmaterialen, de hazelworm en ga zo maar door – kon vandaag dan de krabbel gezet worden voor de ruilovereenkomst van manege De Hulhorst met de Gemeente Noordenveld. Hierbij werd de grond officieel overgedragen aan de gemeente. En die overdracht werd letterlijk ondertekend met de “voetjes in de grond” van de paardenbak.

De tafellopertjes en rode plantjes op de tafel zijn allang niet meer van deze tijd en dat is misschien ook wel wat de manege enigszins nog bijzonder maakt. Het ademt nostalgie. Op de trap naar de kantine komt de Ongenode Gast Ellen Wynia tegen die druk bezig is om een stukje van deze nostalgie te verplaatsen naar de paardenbak, alwaar straks de krabbel gezet zal worden. Hopelijk heeft Jos Darwinkel niet zijn netste schoenen aan en een warme jas, want het is koud daar in de paardenbak. De Ongenode Gast maakt het zich gemakkelijk in de warme kantine en ziet - al handenschuddend - veel bekende gezichten van de Rij- en menvereniging binnenkomen. De opening wordt verricht door Gert Holthuis. Achter hem prijken de tekeningen van de nieuw te bouwen manege. Holthuis is van het begin af aan betrokken bij de bouw van de nieuwe manege en samen met Willem de Lange, Jill Braams en Romke Fabriek vormt hij Stichting Hippisch Centrum Noordenveld die de manege gaat beheren in de toekomst. Een team vol “pitbulls” welke samen met de Rij- en menvereniging een Gouden Duo vormen, aldus de voorzitter van de rij- en menvereniging Henk van Dijk. Holthuis heet een ieder welkom. Hij bekent dat hij in de afgelopen jaren al aardig wat ambtenaren heeft “versleten” tijdens dit hele proces, maar blij is dat nu dan eindelijk de bouw eind april / begin mei van start kan gaan. Twee afgevaardigden van Notebomers Bouwgroep staan voor hem en knikken bevestigend, want zij zullen de bouw verrichten. Van Dijk neemt het woord van hem over en wil vooral benoemen dat de samenwerking met de Gemeente de laatste tijd goed is verlopen. Darwinkel voelt zich geroepen om hierop in te haken. Hij was in de tussentijd aangeschoven bij een aantal ereleden van de Rij- en menvereniging welke aanwezig waren: Jan Siegers, Egbert van Dam, Froukje Hartlief, Anne Ananias, Inge de Vries en Albert Braams. Zij kunnen zich de historie van de manege nog goed herinneren. Helaas konden Jan Arends, Jan van der Klei en Henny Westerhof vandaag niet aanwezig zijn. Darwinkel is het eens met de woorden van de Lange en Holthuis en benoemt dan ook dat dankzij de vasthoudendheid van stichting HCN dit alles gerealiseerd is. De handtekening gaat gezet worden ook al is de raadvergadering van woensdag 6 maart niet doorgegaan wegens netwerk problemen. ‘Hopelijk is dit geen slecht voorteken’, aldus Holthuis. 

Het hele gezelschap wordt uitgenodigd om zich naar de paardenbak te begeven. Hopelijk wordt het een snelle krabbel, want de Ongenode Gast heeft een rokje aan en al ondervonden dat het daar koud is. Fotograaf Erik Veenstra heeft inmiddels het tafeltje in de bak al wel wat anders geplaatst, zodat voor de kiekjes de dames op de achtergrond, die paardrijles hebben, zorgen voor sfeermakende plaatjes. De heren “schuiven aan” in de paardenbak. Namens de Rij-en Menvereniging wordt er getekend door van Dijk en Olaf Lucker. Namens Stichting HCN tekenen Holthuis en de Lange. En Darwinkel tekent namens de Gemeente Noordenveld. De papieren worden gelijk doorgegeven aan Jan Nicolai – projectleider bij de gemeente Noordenveld- dus die zijn in veiligheid gebracht. Nog een laatste fotomomentje voor de prijs. Even glimlachen naar de camera’s waarbij de Stichting HCN en Rij-en menvereniging Mensighe symbolisch een emmertje met zand krijgen aangereikt door Darwinkel, waarop het logo prijkt van Notebomers Bouwgroep. Als de Rij- en menvereniging ergens goed in is dan is het in gastvrij zijn, dus allen worden nog uitgenodigd voor een hapje en een drankje verzorgd door huidige eigenaar Dick Wieken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT

Lees ook