Diana Willemsen spreekt over KOPP

Afbeelding
Winsinghhof

NORG – Diana Willemsen heeft een boek geschreven met de titel ‘Kleine Boom Vraagt’. Het boek geeft uitleg over de betekenis van KOPP en is zowel voor kinderen als ouders een middel om met elkaar in gesprek te gaan over psychische problemen die spelen in een relatie of het gezin. KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Pscysche Problemen.

Op maandag 2 oktober komt Diana Willemsen hierover vertellen in het Zorgcafé in Norg. Groenzorg Norg en Welzijn in Noordenveld staan borg voor de organisatie. Het begint om 19.30 uur met een presentatie van Diana Willemsen met aansluitend ruimte voor vragen. Opgeven hoeft van tevoren niet. Belangstellenden zijn welkom en een kop koffie wordt aangeboden.

 ‘Wanneer een ouder of ouders psychische problemen hebben dan werkt dat door in de opvoeding en heeft het invloed op de ontwikkeling en het verdere leven van het kind of kinderen. Ik heb dat zelf in mijn kinderjaren mogen ervaren. Ik besefte al op vrij jonge leeftijd dat mijn ouders anders waren. Raar vond ik het, maar ik kon het geen goede plek geven in mijn leven. Pas veel later, zo rond mijn 30ste jaar, ontdekte ik dat ik met mijn opvoeding en bijbehorende problematiek niet alleen stond. Als ervaringsdeskundige op het gebied van trauma, CPTSS, KOPP en de lange weg naar herstel heb ik inmiddels enkele boeken hierover geschreven. Dit helpt mee om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Je leert wat het is en dat het beter gaat als je bewust bent van de problematiek.

Opvallend is het gebrek aan literatuur en bekendheid van KOPP. Het boek ‘Kleine Boom Vraagt’ is ook voor hulpverleners, huisartsen, onderwijzers geschikt, vindt Diana. ‘Vaak zijn KOPP kinderen een over het hoofd geziende groep die te maken heeft met ernstige klachten die naar voren komen in opvoeding en thuissituatie. Vaak tot op latere leeftijd aan toe heeft dit zijn impact.’

Wie meer wil weten over KOPP kan op maandag 2 oktober terecht aan de Eenerstraat 65 in Norg. Diana Willemsen (1979) is schrijver en dichter. Zij schrijft op een heldere en directe manier over zware thema’s. Informatie bij Welzijn in Noordneveld servicebureau WiN 050 3176500.

UIT DE KRANT

Lees ook