Schaakclub Roden maakt zich op voor het kampioensfeest

Sport

RODEN - Hoewel het op het moment van schrijven nog niet definitief is, kan Roden 1 het kampioenschap in klasse 1B  haast niet meer ontgaan.
Na de zesde overwinning op rij tegen het tweede team van ESG uit Emmen en een ongeslagen status, treden ze vrijdag aan voor de laatste confrontatie van dit seizoen.  Tegenstander is het derde team van schaakclub Staunton uit Helpman. De enige concurrent in deze competitie die nog roet in ons eten kan gooien is het achttal van Lewenborg, dat met een gelijk aantal gespeelde partijen nog twee matchpunten en drieĆ«neenhalf bordpunten zal moeten overbruggen. Enig rekenwerk leert dat een gelijkspel voor Roden ruimschoots voldoende is en Lewenborg alleen met een stevige matchwinst nog kans maakt op de te winnen bokaal.
Ook dan zijn zij nog volledig afhankelijk van het Roder resultaat en hebben het dus niet meer in eigen hand. De interne competitie is inmiddels gevorderd tot en met de 25e ronde. Door belangrijke overwinningen deden Lieuwe Boskma, Ger Battjes en Henk Kouwenberg weer goede zaken.
Ger won een fraaie partij tegen oud-clubkampioen Ward Romeijnders, Henk voegde weer een vol punt toe aan zijn puntentotaal en liet dit keer Jeppe Teensma met lege handen naar huis gaan.

UIT DE KRANT