Winst voor Tijmen Hofstra in geslaagd jeugdtoernooi

Afbeelding
Sport

RODEN - Evenals in 2013 en 2014 organiseerden de schaakverenigingen van Roden en Leek uit naam van de Noordelijke Schaakbond een interregionaal schaaktoernooi voor de jeugd, de elfde en laatste Grand Prix van dit seizoen.
Hoewel het aantal jeugdige schakers iets tegenviel waren wel koploper Daan Noordenbos en de Leekster schaker Tijmen Hofstra van de partij. Tijmen deelde daarbij een gevoelige tik uit aan Daan door hun onderlinge partij te winnen en dit toernooi op zijn naam te schrijven.  Gastheer, basisschool “Het Valkhof”, had de zaken weer goed voor elkaar.
Met twee  speelzalen voor de jeugdige schakers en verder voldoende ruimte waar ouders, jeugdleiders en andere belangstellenden hun natje en droogje konden nuttigen, of waar een schaakpartij kon worden gespeeld of geanalyseerd.
De arbitrage was in vertrouwde handen, waardoor het toernooi rustig verliep en er zich geen incidenten voordeden. In groep A werd geschaakt met zes spelers die vijf partijen schaakten van twintig minuten per speler per partij. In de andere vijf groepen was het aantal schakers acht, werden er zeven partijen per poule geschaakt en werd de speelduur per persoon teruggebracht tot vijftien minuten.
Tijmen Hofstra (Leek), Lemee Reuver (Ten Boer), Oscar Hoppen (Staunton), Tetske Hofstra (Leek), Marthijn Kooistra (Philidor) en Laura Cioffi (De Matadoren) werden de respectievelijke poulewinnaars en mochten de eerste prijzen in ontvangst nemen.
Verder werden er mooie prijzen uitgereikt aan de nummers twee en drie. Beide schaakverenigingen willen volgend seizoen weer graag de organisatie verzorgen.

UIT DE KRANT