NRT toernooi bij REO barst los

|
| Foto: |
Sport

RODEN - Tennisvereniging REO uit Roden organiseert deze week voor de 13e keer een Nationaal Ranglijst Tennistoernooi op het tennispark aan de Borglaan in Roden. Bij de mannen is Bart Beks, nummer 17 van Nederland, als eerst geplaatst. Hij zal in Roden op jacht gaan naar zijn eerste titel bij het REO Open NRT**. Makkelijk wordt dat dit jaar niet. De wereldkampioen senioren (40+) krijgt te maken met enkele loodzware tegenstanders. Één van die tegenstanders is Justin Eleveld, de nummer 40 van NL. Hij won ooit het juniorentoernooi van de Australian Open en is na veel blessures bezig met een sterke comeback. Hij is middels een WildCard toegelaten tot het toernooi. Ook de titelverdediger van vorig jaar, Roderik Franken uit Heerhugowaard, nummer 53 van NL, is gebrand op een nieuwe titel bij REO. Hij weet hoe het is om te spelen in Roden en haalde afgelopen week nog de finale in Utrecht. Roy Schoonveld uit Hoogezand ,nummer 50 van NL, is de hoogst geplaatste noordelijke deelnemer bij de mannen. Uit Roden doet Sander Jans mee aan het hoofdtoernooi, hij heeft zich de laatste maanden opgewerkt tot plek 119 van de nationale ranglijst. Zowel Beks, Eleveld, Franken en Schoonveld behoren tot de top van het Nederlandse tennis. De heren zullen echter met diverse andere top 100 spelers af moeten rekenen op jacht naar de winst.

Bij de dames is Joany Pontjodikromo publiekstrekker. Pontjodikromo is de huidige nummer 22 van Nederland en winnares van diverse A toernooien. Het afgelopen jaar wist ze haar titel niet te verdedigen, dit jaar is ze uit op revanche. Concurrentie komt vooral van Ghislaine van Baal, zij was in het verleden ook al eens winnares bij het REO Open. Opvallend bij de dames is het hoge aantal ‘jonge’ meiden die veelal in de top 100 van Nederland staan. Danique Gimbrere is als lid van REO rechstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Wedstrijdleider, Matthijs Goldberg, verwacht dat het toernooi weer de nodige aantrekkelijke wedstrijden voor het publiek zal opleveren. “We hebben een mooi deelnemersveld, wat nog op het laatste moment versterkt zal worden door de uitgifte van een aantal WildCards. Het publiek kan zich dan ook weer opmaken voor mooi tennis in Roden. De voorbereidingen voor het toernooi zijn zonder tegenslagen verlopen en met behulp van vele vrijwilligers proberen we de deelnemers en de toeschouwers het naar de zin te maken. Dit jaar hebben we een record aantal deelnemers en worden er ruim 500 wedstrijden gespeeld. Dat is een mooie beloning voor de tijd en energie die ieder jaar weer in de organisatie wordt gestoken”. Naast het wedstrijdprogramma richt de organisatie zich ook op de gezelligheid. Vanaf woensdag is er avondeten voor zowel spelers als toeschouwers. Voor een mooie prijs kan er bij REO gedineerd worden. De kantine biedt voor zowel spelers als toeschouwers lekker eten en drinken. Dit wordt door iedereen zeer gewaardeerd. Dit geldt overigens ook voor de spectaculaire feestavond op de vrijdag (inclusief verrassing voor alle aanwezigen). Het is de komende dagen zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen op het park en te genieten van het mooie weer in combinatie met leuke tenniswedstrijden.

Naast het Nationaal Ranglijst Toernooi wordt er voor de lagere speelsterktes (Cat. 3,4,5,6,7 en 8) eveneens een toernooi gespeeld. Dit toernooi kent vele tennissers uit het verspreidingsgebied van de Krant (Noordenveld/Westerkwartier), maar ook zijn er al verschillende tennissers uit de rest van Nederland die zich hebben ingeschreven. Het toernooi heeft een vaste plek op de toernooikalender in Nederland gekregen. Een aantal deelnemers zullen overnachten in gastgezinnen die door vrijwilligers van REO beschikbaar gesteld worden. Ook blijven er een aantal spelers kamperen op het park.

Het toernooi begon gisteren om 13.30 uur met een kwalificatietoernooi voor de spelers die niet rechtstreeks zijn geplaatst op grond van hun positie op de Nationale Ranglijst. De beste vier spelers worden alsnog toegelaten in het hoofdtoernooi. Vanaf woensdag beginnen de wedstrijden om 10.30 uur tot ongeveer 23.00 ’s avonds. Vrijdagavond 8 augustus is er voor de REO-leden en deelnemers een feestavond gepland om de spanning van het toernooi even van zich af te werpen.

De uitslagen van het wedstrijdprogramma (alle categorieën) zijn dagelijks te volgen op de website van REO (www.reotennis.nl). Tevens worden er op de facebookpagina van REO elke dag foto’s geplaatst. De

toegang tot het park is alle dagen gratis.

|

UIT DE KRANT

Lees ook