Marum: wat brengt de Friese derde klasse?

|||
||| Foto: |||
Sport

topseizoen Marum net niet beloond

MARUM – Vorig jaar had de toen nieuwe trainer Marcel Poll- kwam over van FC Grootegast- twijfels. Twijfels over waar zijn selectie precies stond en twijfels over wie de doelpunten zou moeten maken, nadat enfant terrible en topscorer Wilco Elshof met een blessure afhaakte. Nu zijn er vooral twijfels over de Derde Klasse B, want in die klasse is SV Marum dit seizoen ingedeeld. Een vooral Friese klasse.
De twijfels van trainer Poll vorig jaar- die ook dit seizoen geassisteerd zal worden door voormalig VEV’67 aanvaller Kees Pranger- waren voor niets. Want SV Marum speelde na de degradatie uit de Tweede Klasse een sterk seizoen. Het voetbal werd steeds beter en heel lang leek Poll na met FC Grootegast te zijn gepromoveerd opnieuw voor een stunt te zorgen. Uiteindelijk eindigde Marum echter op de tweede plaats, achter kampioen NEC Delfzijl. De verschillen in de Groninger Derde Klasse waren te verwaarlozen. Het was elke week weer stuivertje wisselen. Met iets meer fortuin en met een fitte Elshof was de titel zeker mogelijk geweest in Marum. Het tekent vakman Poll dat hij in het seizoen na degradatie – een vaak heel lastig seizoen- zo goed wist te presteren met zijn selectie.

En dus zijn de verwachtingen dit jaar hooggespannen. Was het vorig jaar nog afwachten, nu ligt de lat hoog. Zeker bij de buitenwereld. Ten opzichte van het afgelopen seizoen veranderde er niet heel veel binnen de selectie. Alle spelers bleven binnenboord en al gedurende het seizoen maakte Erwin Niezemuller de overstap van Be Quick 1887 naar ‘Marumnello’. Poll/Pranger zagen verder Martin Kuiper van TLC zondag,. Erik Homan (doelman) van Helpman en Marc Oldewarris van De Wilper Boys de selectie versterken.
Marum werd in de voorbereiding wel al uitgeschakeld in de bekercompetitie. Na een 3-0 zege op Be Quick zaterdag, werd met 4-1 verloren van NEC Delfzijl en volgde een remise tegen Glimmen. Met spelers als Assink, Jongeling, Boezerooy, Boonstra, Kailola, Laturiuw en Niezemuller zal Marum ongetwijfeld weer meedoen in de derde klasse. Al durft niemand te voorspllen hoe sterk (fysiek?) de Friese klasse eigenlijk is. Zaterdag opent Marum de competitie op eigen veld. Dan komt het gedegradeerde Kollum op bezoek. Een week later staat opnieuw een kraker op het programma als Marum op bezoek gaat bij FC Grootegast.

UIT DE KRANT