KV Noordenveld begint ijzersterk aan de competitie

|
| Foto: |
Sport

RODEN – Een goed begin is het halve werk. Dat gaat zeker op voor de korfballers van KV Noordenveld uit Roden, die na drie wedstrijden aan kop van de ranglijst staan. Een pikstart dus voor de mannen en vrouwen van de nieuwe trainer Douwe de Haan, die de komende jaren zal moeten zorgen voor een team dat de sprong naar boven weer kan maken.

Dit seizoen werden er nogal wat veranderingen doorgevoerd bij de A-selectie van korfbalvereniging Noordenveld. Een enkeling is gestopt of heeft zich na jaren trouwe dienst teruggetrokken naar een lager team. Enkele spelers van vorig seizoen blijven gelukkig ook komend seizoen actief, want ervaring en kennis is nodig om kwalitatief op een acceptabel peil te komen. De volledige A-junioren groep van vorig jaar zal deel uit gaan maken in de hoofdmacht of het tweede team. Het is een wenselijke stap om te groeien naar een volwaardige en sterke selectie voor de komende jaren. Door inzet en strijd dienen de jongelingen zelf waar te maken waar ze staan. Wél nam de hoofdmacht onlangs afscheid van steunpilaar Riekje de Boer – ter Steege. Een gemis voor het team, want zij heeft veel betekend voor de ploeg en de club.

De pijlen zijn in dit overgangsjaar, waarin veel geleerd en verbeterd kan worden, niet alleen gericht op succes, resultaten en prestaties. Hoofdzakelijk zal er worden geïnvesteerd in het zelf en als team beter worden. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Douwe de Haan ligt er voor een ieder een uitdaging om het maximale er uit te halen. De groep is ambitieus en fanatiek. De oranjehemden dienen op lange termijn hoger aangeslagen te worden, dan waar ze nu staan. Hard trainen en investeren om te verbeteren zal leiden tot een basis voor de komende jaren. De coach staat garant voor de uitvoering van die denkwijze en stelt zichzelf verantwoordelijk voor discipline en vertrouwen naar de toekomst. Ook nieuw is de teambegeleidster, Agnes Roeters. Zij is op organisatorisch vlak het aanspreekpunt voor de selectie. In samenwerking met de technische commissie en het bestuur, zijn er kansen en mogelijkheden voor een mooi seizoen. De prima start van de competitie deed de rest. Want niets motiveert meer dan goede resultaten.

UIT DE KRANT