De Wilper Boys mist de nodige stootkracht om het Nieuw Roden lastig te maken

De Wilp - VV Nieuw Roden
De Wilp - VV Nieuw Roden Foto: Tieme Dekker
Sport

DE WILP - In de matige derby tussen De Wilper Boys en VV Nieuw Roden was Mart Hoek in de 1e helft die de winnende treffer binnenschoot. In de 1e minuut kreeg spits Sander Drent al de kans op de voorsprong maar zijn schot ging naast. Bij De Wilper Boys stond de nieuwe keeper Nino Speksnijder onder lat. Hij kwam over na een verhuizing vanuit Zuidbroek. Zijn debuut was redelijk te noemen.

De 1e helft was Nieuw Roden de bovenliggende partij. Het had meer balbezit en kon naar hartenlust combineren. De Wilper Boys kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. De organisatie bij Nieuw Roden stond prima. Dat kon ook wel van De Wilper Boys worden gezegd. Toch was het Mart Hoek die in de 17e minuut de 0-1 aantekende. Na een prima voorzet van Thomas Jansen op de beste man van het veld Hoek, die de bal prima aannam in het strafschopgebied en gelukkig de bal in de kluts meekreeg. Hier had de achterhoede van De Wilper Boys resoluut dienen in te grijpen. Hoek profiteerde en tikte de bal acht Speksnijder. Pas in de 22e minuut was het eerste wapenfeit van De Wilper Boys daar. Vincent ten Have kreeg de bal goed mee en met een prima schot dwong hij keeper Jayden Kuiper tot een goede redding. Het overwicht van Nieuw Roden kon niet worden uitgebreid in doelpunten. Met name spits Angelo Weggers zeker 2 opgelegde kansen liggen. De steekpass door Sander Drent was prima, want hij zette daarmee Weggers alleen voor de keeper. Kort voor de pauze werd een diepe bal van Remon Slagter door Weggers over gekopt.

De 2e helft was De Wilper Boys feller en meer in balbezit. Nieuw Roden liet de tegenstander komen en gokte op de counter. Het spel van de 1e helft was ver te zoeken bij Nieuw Roden. De 2e helft blonken de beide assistent scheidsrechters in negatieve zin uit. Beide heren vonden het nodig geen assistent van scheidsrechter te zijn maar meer in dienst van hun eigen club door te vlaggen voor buitenspel.

De Wilper mistte de kracht om de gelijkmaker te maken. Dat had er wel ingezeten, want Nieuw Roden oogde achterin zeer kwetsbaar. Het kreeg wel een paar mogelijkheden maar de juiste keuze werd niet gemaakt. Nieuw Roden kreeg in de omschakeling een aantal mogelijkheden die zeker tot een doelpunt bekroond hadden moeten worden. Met name de eerder genoemde Weggers had zeker 3 kansen de score te verdubbelen. De uitblinkende Mart Hoek zag zijn schot na een goede actie net naast het doel gaan. Drent zette met een goede voorzet Weggers bij de 2e paal helemaal vrij om in te schieten. Hij schoot naast. Het bleef wel spannend omdat Nieuw Roden de kansen om zeep bleef helpen. Vincent ten have was in de slotfase op links er vandoor. Zijn voorzet kwam bij Jorn van Kammen in de voeten. Hij treuzelde te lang waardoor de Nieuw Roden op kon ruimen. Van Kammen zette de bal in de laatste minuut nogmaals voor. Jurre van der Vaart had binnen kunnen koppen maar hij kon niet de juiste richting aan de bal geven.

Conclusie: Een jong Nieuw Roden won verdiend van een jeugdig De Wilper Boys. Het spel was in de 1e helft redelijk van Nieuw Roden maar de 2e helft ondermaats. De Wilper Boys werkte zich een slag in de lucht maar was niet daadkrachtig genoeg om een resultaat te behalen.

Gele kaart: Van der Spoel en Hoek van Nieuw Roden; van Veen De Wilper Boys.

Opstelling:

DWP: Speksnijder; T.Elzerman (Duursma); van Veen; R.van Dijken; Beuving; de Vries; Numan; J. Elzerman (van Kammen); ten Have; Dijkstra (van der Vaart); T. van Dijken;

Nieuw Roden: Kuiper; Matulessy; M. Drent; van der Spoel; Gooijert; Brink ; Slagter; S. Drent; Hoek (de Gruijter); Weggers (de Vreede); IJtsma (Vlonk)

UIT DE KRANT