ONR wint van Kootstertille, Westerkwartier wint 1e wedstrijd in 4e klasse

Sport

Pelikaan S trainer Wentink voelde de overwinning als heerlijk en erg fijn. Temeer omdat het harde werken van zijn ploeg na een achterstand werd beloond. ‘We moesten het spel maken maar dat ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder. We verloren de grip op de wedstrijd en konden de vrije man niet vinden’, volgens Wentink. Tot overmaat van ramp kwam Pelikaan S ook nog met 0-2 achter tegen MASV. Na een omzetting kwam er meer diepgang en grip op de wedstrijd. Binnen 10 minuten scoorden Johnny de Vries, Fabian Stevens en Jan Hooiveld. De 3-2 voorsprong was tevens de ruststand. ‘De 2e helft hadden we grip en konden we verdedigend de voorsprong vasthouden. Jammer dat we de 4e treffer niet maakten om de wedstrijd in het slot te gooien’, vond Wentink.

VEV’67 zijn dag niet tegen Achilles’94. De Assenaren speelden erg compact waardoor VEV er niet doorheen kon spelen zag trainer Pranger. ‘We liepen tegen een counter aan waardoor we op achterstand kwamen.’ Tom van Leeuwen was het die vlak voor rust de gelijkmaker in kon tikken. Na enkele omzettingen dacht de trainer dat het spel beter zou worden. Dat was niet het geval en VEV kwam wederom op achterstand. Tom van Leeuwen was het die met een bekeken goal de stand naar 2-2 gelijktrok. Trainer Pranger was blij dat er niet werd verloren. ‘Als je niet goed speelt en dan niet verliezen’ zag de trainer ook als een kwaliteit van zijn ploeg.

VV ONR stond na 25 minuten al op een 0-2 voorsprong. Janco de Boer en Tim van der Meulen waren de doelpuntenmakers. Vanaf de aftrap werd er veel druk op Kootstertille gelegd die hier niet tegenop waren gewassen tot tevredenheid van trainer Kloosterman. De ruststand werd met een 1-2 voorsprong bereikt. In de 2e helft was het nogmaals Janco de Boer die scoorde en ONR op een 1-3 voorsprong zette. De Friezen kwamen nog tot 2-3 terug en na keihard werken werd de winst binnen geharkt. 

TLC trainer Hemmo de Wal vond Waskemeer een slechte ploeg die met veel geluk de 2-0 winst pakte. Sneu was het voor TLC want al in de beginfase moest de jonge ploeg al op een voorsprong zijn gekomen. Paal en een redding van de keeper van Waskemeer stonden een voorsprong voor TLC in de weg. De kansenverhouding in de 1e helft was 1-4 voor TLC. Daar koop je niks voor aldus trainer de Wal. Tien minuten voor tijd kwam Waskemeer met enig geluk op een 2-0 voorsprong. TLC streed voor wat het waard was en scoorde in de ogen van alle TLC aanhangers. Scheidsrechter vond van niet en dus verloor TLC zeer geflatteerd.

VV Westerkwartier behaalde hun 1e overwinning in de 4e klasse. Na een sneu verlies de vorige wedstrijd tegen VVK was het nu Noordwolde die met lege handen bleef staan. Een verdiende winst voor de ploeg van trainer Wardenier. Keeper Jacco Babois hield de 1e helft met een aantal prima reddingen de nul. De harde wind stond in de lengte van het veld en Westerkwartier had hier moeite mee. De 2e helft kwam de ploeg uit Niebert verdiend op voorsprong. Een snelle ingooi kwam bij Rense Dijk die prima voor gaf. Willem Pieter Wouda stond op de goede plek om de bal binnen te koppen. De 0-1 winst kwam niet echt in gevaar door met name goed optreden van de achterhoede. 

VV Veenhuizen trainer van Veenen zag een saaie wedstrijd die wel door zijn ploeg met 0-2 werd gewonnen. Tegenstander SIOS liet Veenhuizen het spel maken maar dat gebeurde in de ogen van de trainer in een veel te laag tempo. Er zat geen beweging in en dan kon je niet de bal er door heen spelen om te penetreren in hun achterhoede. Coen Schmidt was met de 0-1 spekkoper en liet beide ploegen rusten met deze stand. Dat had Veenhuizen te danken aan het goede keeperwerk van Jonathan Auwen. De 2e helft kon het 2e doelpunt door Wouter de Gries verder worden afgedaan. De 0-2 winst was terecht vond trainer Van Veenen.

SV Haulerwijk trainer Schaap zag hetzelfde euvel als vorig seizoen ook weer voorbijkomen. Al snel kwam zijn ploeg achter en Stefan Hilhorst zorgde voor de gelijkmaker. De voorwaartsen van Haulerwijk grossierden in het om zeepleggen van de vele kansen. HSC deed dit wel en de 2-1 ruststand was voor Schaap teleurstellend. Na de hervatting werd het al snel 3-1. Diende gezegd dat Haulerwijk door bleef knokken voor een goed resultaat. Vele kansen kwamen er voor zijn ploeg en het was Thomas van Waarden die de 3-2 aansluiting binnenschoot. Conclusie: te veel kansen gemist en te gemakkelijk de doelpunten tegen aldus trainer Schaap. 

UIT DE KRANT