MHC Roden Heren 1 verliest onnodig in Nijmegen

Afbeelding
Sport

RODEN - Na 2 wedstrijden waarin het eerste van hockeyclub Roden punten pakten, wachtte nu de  reis naar Nijmegen. Het nog puntloze QZ was de tegenstander.
Roden startte matig aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten wist QZ al een strafcorner te forceren en deze werd hard in het zijnet gepusht. Een valse start. Roden herpakte zich echter goed en na een zwak eerste kwart kwam QZ er eigenlijk niet meer aan te pas. De Roners verzuimden om hun kansen te maken. Zo waren Rutger Hoogenberg en Pratto van der Kroft dichtbij de gelijkmaker. QZ verdedigde met man en macht en daardoor waren kansen spaarzaam. In het derde kwart raakten de scheidsrechters het spoor bijster. De ene na de andere speler werd er met een kaart vanaf gestuurd en op een gegeven moment was het, in plaats van 11 tegen 11, nog maar 9 tegen 9. Het was een erg sportieve wedstrijd en ook de sfeer op en rondom het veld was goed, maar de scheidsrechters voelden dit op de een of andere manier anders aan en drukten hun stempel op de wedstrijd door er een kaartenfestival van te maken. Tijdens deze periode lag er erg veel ruimte en hier wist Brent Hoekstra met zijn snelheid van te profiteren. Hij slalomde mooi om verschillende spelers heen en werd vervolgens in de cirkel onreglementair afgestopt. De strafbal die volgde pushte hij zelf raak en dus was de stand weer gelijk. Roden kreeg nog een paar kansjes, maar deze troffen allen geen doel en daardoor bleef QZ erin geloven. In het 4e kwart wist QZ de 2-1 te maken. Het 1e balbezit in de cirkel in de 2e helft, was meteen een doelpunt. Roden probeerde nog een gelijkmaker te forceren en schroefde het tempo nogmaals op. Maar QZ hield de rijen gesloten en gaf weinig meer weg. Bij winst was Roden aangesloten bij de grote middenmoot in de poule. Nu maken ze even een pas op de plaats en moeten er de komende weken punten gesprokkeld worden om weg te blijven van de onderste 2 degradatieplaatsen.

Aanvoerder Labberton: “Het voelde weer een beetje als sommige wedstrijden vorig jaar in de 2e klasse. Wij hadden veel de bal en maken onze kansen niet. In de 2e klasse kwamen we er nog wel eens mee weg, maar nu in de 1e klasse worden we daarop afgestraft. Dat is echt een leerpuntje. We moeten gretiger zijn voor het doel. Verdedigend stond het vandaag echt goed. We geven in een hele wedstrijd 1 veldkans en 2 strafcorners weg. Dat we daar dan wel 2 goals uit tegen krijgen is enorm zuur. We mogen dus echt wel trots zijn waar we nu staan en ik heb er veel vertrouwen in dat we nog genoeg punten gaan pakken de komende periode”. Komende zondag komt Apeldoorn op bezoek. Dat is de nummer 4 in de poule, dus spektakel op het Roner hockeycomplex is gegarandeerd. Om 14:45 uur is de afslag. (Foto: Daan van Loenen)

UIT DE KRANT