Rondje langs de korven

Afbeelding
Sport

KVW’22

LEEK - Zaterdag 7 september speelde KVW’22 1 de thuiswedstrijd tegen KV De Wâlden. Met de uitwedstrijd wist KV de Wâlden het KVW’22 aardig moeilijk te maken, en wist KVW’22 pas op het laatste moment de pot binnen te slepen. KVW’22 1 begon scherp de wedstrijd. In de eerste twee aanvallen van KVW’22 vielen de goals gelijk. KVW’22 begon de wedstrijd met een 4-0 voorsprong. De Wâlden wist zicht te herpakken en maakte de eerste goal. De Wâlden wist weer wat mee te scoren, maar kon nog niet aansluiten bij KVW’22. Na 15 minuten spelen was de stand 5-3. Hierna wisten De Wâlden en KVW’22 beide te blijven scoren, maar hield KVW’22 wel grotendeels de voorsprong vast in de wedstrijd. KVW’22 1 gaat de rust in met een kleine voorsprong op KV De Wâlden.

Na de rust beginnen beide ploegen weer goed, en trekken de lijn door die gezet was in de eerste helft. In de slot fase heeft KVW’22 een 14-12 voorsprong, met nog een paar minuten op de klok. Toch wist De Wâlden alle energie nog bij elkaar te rapen, en weer terug te komen naar een 14-14 gelijke stand. Tot de laatste minuut bleef het spannend maar na het eindsignaal speelt ook KVW’22 1 gelijk met 16-16 tegen KV De Wâlden. Zaterdag speelt KVW’22 de laatste wedstrijd van dit veldseizoen in Leek tegen Kinea 1 om 15.30.

KV Noordenveld

‘Noordenveld promoveert naar de overgangsklasse’, stond bovenaan het krantenartikel uit het seizoen 2003/2004. Het betreffende krantenartikel met bijbehorende foto’s hangt al decennialang als een mooie collage in de korfbalkantine. Twintig jaar na dato herhaalt de geschiedenis zich en promoveert KV Noordenveld wederom naar de overgangsklasse.

Noordenveld was zaterdag aan haar stand verplicht om de punten mee te nemen uit De Knipe. Zij traden om 16.00 uur aan tegen hekkensluiter Kinea/Udiros. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de koploper veel beter korfbalde dan thuisploeg Kinea/Udiros. Door twee snelle afstandsschoten stond er binnen 5 minuten toch een 2-0 achterstand op het bord. Via een ruststand van 2-4 ging men de tweede helft met veel vertrouwen tegemoet. Uiteindelijk gaf kwaliteit de doorslag waardoor er met duidelijke cijfers (7-14) gewonnen werd in De Knipe”.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Brouwer wist de ploeg het direct: vizier op 14 oktober want dan wordt de competitie beslist. Na het doorspitten van pagina’s lange promotie reglementen kwam uiteindelijk toch het verlossende antwoord: KV Noordenveld 1 is kampioen.

Komende zaterdag speelt Noordenveld 1 haar laatste wedstrijd voor de zaal tegen De Wâlden. Aanvang: 17.00 uur op het korfbalveld aan de Borglaan in Roden. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Noordenveld 2 thuis haar kampioenswedstrijd. Zij treden aan tegen ROG uit Groningen en bij winst zijn ook zij kampioen. Aanvang: 15.30 uur.

Sparta

ZEVENHUIZEN - Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie in Zevenhuizen tegen de combinatie SIOS/Leonidas uit Wolvega/Noordwolde. Om 15:30 uur floot scheidsrechter De Haan voor aanvang van de wedstrijd. Sparta opende sterk en wist gauw naar een comfortabele 6-1 voorsprong uit te lopen. SIOS/Leonidas vond, mede door fouten aan Zevenhuister zijde, daarna een aantal keer de korf en bij 8-4 werd de kleedkamer in opgezocht.

Na rust was het SIOS/Leonidas dat binnen no-time op gelijke hoogte kwam. Sparta liet zich compleet overrompelen maar kon met een kwartier op de klok toch weer een gaatje van twee maken. Via verschillende wissels trachtte de Zevenhuisters nog om het gat groter te maken, dit lukte echter niet zomaar. Via een schot van afstand en een kansje bij de korf werd het 13-10 en floot de leidsman uit Harkema af. Door de winst kan Sparta zich opmaken voor het kampioenschap en promotie naar de 2e Klasse. Zaterdag zal er in Spannum worden uitgevochten wie er na de zaal een niveau hoger mag spelen.

Afbeelding

UIT DE KRANT