GOMOS stelt in de slotfase een gelijkspel op het scorebord en Peize maakt het zich lastig tegen SVZ

Sport

Sv Marum speelde een geweldige pot voetbal tegen Jubbega vond trainer Bosma. Via Delano Dussel kwam het met 0-1 voor te staan. Helaas werd een penalty vlak voor de rust door Jubbega benut. We stonden goed in de organisatie zag Bosma. Nadat Frank Terpstra zijn 2e gele en dus rode kaart kreeg, kwam Jubbega na balverlies in de achterhoede op voorsprong. De 2-1 stand bleef staan tot het einde. Marum probeerde van alles maar het mocht niet baten. Al met al was Bosma tevreden want zijn ploeg was gelijkwaardig aan Jubbega. Hij had voor de wedstrijd het idee dat het een testcase zou zijn voor zijn ploeg. Deze testcase had zijn ploeg goed doorstaan en kon de trainer dus verder.

GOMOS trainer Bas Veldman kon leven met de 2-2 uitslag. Het was een terechte uitslag want beide ploegen hadden fasen in de wedstrijd waar men het overwicht had. Na een lastige start bepaalde Edwin Rozenveld de ruststand op 1-1. Veel kansen waren er te noteren voor GOMOS. Een fout in de opbouw leidde opnieuw een achterstand in. GOMOS probeerde alles of niets en dat leverde ook nu weer veel kansen op. Elsinga, Assman en Siegers hadden het vizier niet op scherp staan. Toch was het Robert Elsinga die in de laatste minuut de terechte 2-2 binnenschoot.

Peize tegen SVZ was spannend tot de laatste minuut. Trainer Hofman van Peize vond SVZ een goede ploeg. De 1e helft speelde Peize goed maar de 2e helft was er meer druk van SVZ. Daan van der Veen scoorde de 1-0, waarna SVZ terugkwam op gelijke hoogte. Dylan Pierik en Maurijn Timmer tilden de stand naar 3-1, waarna SVZ in de slotfase opnieuw terugkwam tot 3-2. Peize kon met moeite stand houden en sleepte er met de tong op de knieën een overwinning uit. Hofman zag dat zijn ploeg tot de laatste minuut had gestreden.

Zevenhuizen deed zichzelf opnieuw tekort. De ploeg van trainer Van der Ploeg was heer en meester de 1e helft en had zeker een 4 tal kansen op den doelpunt. Na een counter scoorde Terschelling de 0-1 onverdiend. De 2e helft was Zevenhuizen niet scherp uit de kleedkamer gekomen. Vanaf de aftrap viel de 0-2. Via Tim Wekema kwam Zevenhuizen 0- 1-2 terug in de wedstrijd. Het had kansen op de gelijkmaker, maar de kansen werden niet verzilverd. Van der Ploeg zag al een aantal wedstrijden dat Zevenhuizen veel doelpunten tegen kreeg en zelf de kansen niet werden benut.

UIT DE KRANT