VV Roden pakt in Annen de volle buit en VV Peize wint na een achterstand van EHS’85

Sport

REGIO - VV Roden pakte een mooie overwinning, zoals trainer Raveneau aangaf. Hij prees het collectief van zijn ploeg. Niet alleen de basis maar ook de wisselspelers bepaalden de 1-3 winst bij Annen. Na een snelle voorsprong binnen 3 minuten door Robin van der Tuin had Roden het beste van het spel. Annen kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip op Roden. Ze maakten het Roden erg moeilijk. Na een aantal mogelijkheden werd het na een corner via een scrimmage 1-1. Vanaf dat moment was het een gelijk opgaande wedstrijd. Robin van der Tuin maakte er na 70 minuten 1-2 van. Vanaf dat moment ging Annen meer op de aanval spelen. De wissels bij Roden zorgden voor meer rust en in de absolute eindfase scoorde Nick ter Arkel de 1-3. Raveneau vond het een compliment waardig hoe het team bezig is. 

VV Peize zag al snel tegen een 2-0 achterstand aan tegen EHS’85. Maurijn Timmer was in deze fase de schlemiel want hij mistte een strafschop. Hij revancheerde zich prima door tweemaal te scoren en de 2-2 op het scorebord te zetten. Trainer Hofman zag zijn ploeg echt strijden en op een 2-3 voorsprong komen. Wilt Vlietstra was de doelpuntenmaker. ‘Weer letten we niet op’, vertelde trainer Hofman en werd het 3-3 gelijk. ‘We maakten het ons zelf enorm moeilijk en werd het onnodig spannend’, aldus de trainer. Met een geweldige teamprestatie kon Peize de voorsprong door Maurijn Timmer weer nemen. Ivar Cats maakte aan alle spanning een einde door de 3-5 eindstand te scoren. Een morele overwinning die we terecht over de streep trekken vond Hofman. Peize speelt donderdag 19 oktober voor de beker tegen ACV 2.

VV Zevenhuizen-trainer Van der Ploeg zag een déjà vu van de laatste weken. Goed spelen en geen punten. Toch was de 1e helft niet erg goed. Ongelukkig spel gaf Warga een 1-0 voorsprong. Vervelend was het uitvallen van Dimitri de Jong met een naar zich laat uitzien een behoorlijke knieblessure. De 2e helft zag de trainer een beter Zevenhuizen met een aantal goede kansen. Zevenhuizen had in deze fase moeten scoren maar zoals al eerdere wedstrijden was het vizier niet op scherp. Diende wel gezegd dat de keeper van Warga erg goed stond te keepen. Trainer Van der Ploeg zag dat het aanvalsspel van zijn ploeg wel goed was. Minder was hij gestemd over de manier van verdedigen van zijn team. De 2-0 nederlaag was een kopie van de afgelopen wedstrijden.

De Wilper Boys troefde koploper Terschelling in een zeer spannende pot voetbal een punt af. Vincent ten Have zette De Wilp op een voorsprong waarna de Terschelling de gelijkmaker aantekende. Volgens de assistent scheidsrechter was de bal over de achterlijn maar de scheidsrechter keurde de goal goed. In de 2e helft kwam De Wilp na onoplettendheid op achterstand. Wederom Ten Have zorgde voor de 2-2 gelijkmaker. Het had alle kanten op kunnen gaan in de slotfase. ‘We hadden nog kunnen winnen als de bal van Twan van Dijken niet via de onderkant lat terug het veld in was gespat’, zag trainer van Dijken. De uitslag vond hij wel terecht. 

UIT DE KRANT