Marum loopt geel en rood aan tegen Broekster Boys en Westerkwartier niet opgewassen tegen Grootegast

Sport

Pelikaan S verloor terecht van AZSV. ‘De 1e helft hadden we het moeilijk’, zag trainer Wentink van de Oostwoldenaren. Er was wel een prima kans voor Jeroen Haan maar deze mistte. Na de 1-0 achterstand maakte Pelikaan S de gelijkmaker, dacht iedereen maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. ‘De 2e helft was er meer druk van onze kant en hadden we best kansen om te scoren’,  vond Wentink. Dat deden ze helaas niet, terwijl de trainer wel het idee had dat er meer in had gezeten. AZSV kwam door een te korte pass terug op 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase liep zijn team tegen een rode kaart aan. De thuisclub scoorde in die fase de 3-0.

SV Marum-trainer Jan Piet Bosma was doodziek van alle gele kaarten en later zelfs een rode kaart. ‘Dat nekte ons in deze wedstrijd’, constateerde de trainer. ‘We speelden een super slechte 1e helft. Het team was onherkenbaar. De ruststand van 0-2 was terecht.’ De 2e helft bood wat meer mogelijkheden en Bosma voelde zelfs dat er na de 1-2 door Tom Boezerooij meer in zat. Toen liep Rick Buma tegen zijn 2e gele en dus rode kaart aan en was Marum niet bij machte de gelijkmaker te realiseren. Marum in normale doen had deze wedstrijd veel beter voor de dag kunnen komen. De 1-3 nederlaag was dan ook terecht.

VEV’67 speelde in de beginfase veel te passief en reactief. ‘Daarbij liepen we snel tegen een 2e gele kaart voor Menco Renkema aan waardoor we met 10 man verder moesten’, zag trainer Pranger. Via Tom van Leeuwen werd het voor de pauze nog wel 1-1. De 2e helft stond de organisatie prima en kreeg VEV nog wel mogelijkheden. Nadat de 1-2 was gevallen liep tot overmaat van ramp Stijn Veenstra tegen een directie rode kaart aan waardoor de wedstrijd gespeeld was. Pranger vond zijn team de 1e helft erg mager spelen en was hier ook erg ontevreden over. De 2e helft daarentegen was hij tevreden met zijn ploeg tegen een meertal spelers van Wolvega.

VV ONR speelde tegen het Friese Wykels Hallum terecht gelijk. De trainer van ONR. Erik Kloosterman, moest deze wedstrijd improviseren omdat er nogal wat afwezigen waren. Een lange lijst van blessures noopte de trainer zijn team aan te passen. Gevolg was dat aan beide kanten een open huis was. Vele kansen over en weer waren het gevolg. Leon Schievels maakte de 1-0 voor ONR maar de Wykels konden invaller doelman Duncan Kloosterman eenmaal passeren. Verder hield de jeugdige keeper ONR op de been met prima reddingen. De 1-1 was dan ook de juiste uitslag.

SV Haulerwijk speelde een prima eerste 10 minuten tegen SIOS. De doelpunten bleven uit maar met de rust was de stand 2-0 door doelpunten van Patrick Hilhorst en Jarno Hilhorst. Na de 3-0 door Patrick Hilhorst in de 2e helft stagneerde Haulerwijk in zijn spel. De flow was er niet meer. Na de 3-1 kwamen onnodig onder druk te staan vond trainer Schaap. Nadat invaller Tim van der Velde binnen 5 minuten tweemaal geel kreeg en dus rood werd het nog lastig. De trainer was blij met de punten.

Veenhuizen speelde in de 1e helft een prima wedstrijd. Trainer Marcel van Veenen had zijn team nog niet zo goed zien spelen. Met goed positiespel werd VVK overklast. De rust werd met een verdiende 2-0 voorsprong bereikt. Wouter de Gries scoorde tweemaal. In de 2e helft kwam Veenhuizen na de 2-1 niet echt meer in het goede spel van de 1e helft. Het irritante VVK probeerde Veenhuizen uit zijn spel te halen maar daar dachten achtereenvolgend Bram Schmidt en Wouter de Gries, zijn 3e, en Jesse Hilverda anders over. Zij brachten Veenhuizen de terechte 5-1 winst.

VV TLC liet zien dat een goede trainingsweek van invloed op de zaterdag kan zijn. Trainer De Wal was in zijn nopjes want zijn jongens hadden prima gespeeld. Eindelijk hadden ze zich beloond voor het spel met doelpunten en de daarbij behorende 6-1 winst op HSC. Roël Elders (2x), Frank en Allard Bolwijn en Wander Balkema scoorden voor TLC de doelpunten. HSC produceerde nog een eigen doelpunt. De Wal was tevreden met het resultaat.

VV Westerkwartier had het de 1e helft lastig met de snelle voorwaartsen van Grootegast. Daar komt bij dat Westerkwartier zeker onder de maat presteerde. Na zo’n 10 minuten zag de Niebert/Boerakker combinatie al tegen een achterstand aan. Duels werden verloren en Grootegast was veel gretiger en scherper. De 0-2 rust was meer dan terecht. De 2e helft kwam Westerkwartier wat beter voor de dag. Er kwam meer strijd in en was men meer gelijkwaardig aan Grootegast dan in de 1e helft, wat in de omschakeling zo nu en dan behoorlijk gevaarlijk werd. Na een goede corner kon Rense Dijk prima inkoppen en ging Westerkwartier op zoek naar de gelijkmaker. Bijna was deze nog gekomen maar de kopbal van Dijk viel bovenop de lat. In de slotfase liepen de gasten uit naar een 1-3 winst en gingen de punten terecht mee naar Grootegast.

UIT DE KRANT