Rondje langs de korven

Afbeelding
Sport

KV Noordenveld

RODEN - Nadat de 2e selectie van de Mastformatie directe tegenstander ROG 2 met 22-14 had verslagen en daarmee de kampioensvlag kon laten hijsen kwam de 1e selectie, vorige week al kampioen geworden, in de korfbalarena voor de laatste veldcompetitiewedstrijd in 2023.

En ook de 1e Mastselectie deed tegen KF De Wâlden wat het aan haar stand verplicht was, winnen. Na een 6-8 ruststand, lieten de oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht zien waarom zij terecht kampioen zijn geworden en promotie naar de Overgangsklasse een feit werd vorige week. Noordenveld 1 stond na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schaafsma met 19-14 aan de goede kant van de score en zo konden ook voor deze toppers de bloemen worden overhandigd, de oranje fakkels ontstoken en de champagneflessen ontkurkt. Binnenkort gaan alle teams beginnen aan de zaalcompetitie.

Scores Noordenveld : Romee de Rink 5, Sven Stobbe 3, Jasper Lütter 3, Lianne Bangma 3, Nienke Bolt 2, Anna de Boer 1, Robin van Bolhuis 1 en Jaap de Boer 1.

KVW’22

Zaterdag 14 oktober zou het 2e team van KVW’22 aantreden tegen Heerenveen 3. Helaas ging deze wedstrijd niet door, waardoor het vooraf aan de wedstrijd tussen KVW’22 1 en Kinea/Udiros 1erg stil was. De inzet? Een tweede plaats voor HHZ-formatie op de ranglijst van de 1e klasse. Een hoop wisselingen in de basis voor KVW’22. Nick Spaan en Ruud Stomphorst maakten hun basisdebuut in de competitie ten koste van de broers Niels en Sander Lap. Ook Tamara Hulst startte in de basis, omdat zus Renate Hulst licht geblesseerd is.

De wedstrijd ging flitsend van start. Veel goals, hoge verdedigende druk en een gemotiveerd KVW’22. Na een 10 minuten was het gaatje geslagen met een tussenstand van 6-2. Het vak van Ruud is lekker aan het aanvallen. Na wederom een rebound van Ruud draait hij weg van zijn tegenstander. Tijdens de draai is er een harde knak te horen over het veld. Ruud valt uit meteen enkelbreuk.

Nadat de wedstrijd 10 minuten stil heeft gelegen werd de wedstrijd hervat. De ploegen zochten de kleedkamer op met een tussenstand van 13-2. KVW’22 ging door met goed spel. Een kwartier voor tijd was er ruimte voor een debutant! Na hard trainen verdient Anne Feenstra een debuut in het 1e van KVW’22. Anne lost Nick Spaan af die zich goed heeft laten zien met goals en rebounds. Eindstand: 23-8.

UIT DE KRANT