MHC Roden Heren 1 vergeet te scoren

Afbeelding
Sport

RODEN - Afgelopen zondag kwam Apeldoorn op bezoek op het Roner hockeycomplex. Een van de topploegen in de poule, dus op papier een zware tegenstander. Roden startte fel aan het duel en was veelvuldig in balbezit. Apeldoorn probeerde grip te krijgen op de opbouw van de Rodenaren, maar Roden hockeyde hier een aantal keer eenvoudig onderuit. Roden was sterker dan Apeldoorn en de gasten kwamen er maar mondjesmaat uit. Sebastiaan Tuil was al in de eerste minuten dichtbij de openingstreffer. Hij stond vogelvrij bij de tweede paal, maar hij wist de bal net niet genoeg onder controle te krijgen. Hierna volgden nog grote kansen voor Roden. Onder andere Jasper Nijp, Brent Hoekstra(op de paal) en Thijmen Rooks waren dichtbij de openingstreffer. Apeldoorn creëerde weinig en keeper Hoogenberg hoefde in de eerste helft amper in actie te komen.

Roden vergat zichzelf te belonen in deze periode, maar ging met een goed gevoel de rust in.Na rust veranderde het spelbeeld. Apeldoorn probeerde wat meer te hockeyen en na slordig balverlies kregen ze een strafcorner. Net als de 2 wedstrijden daarvoor vloog deze er pardoes in en keek Roden plotseling tegen een achterstand aan. Na een schitterende actie van Thijmen Rooks wist Sebastiaan Tuil het laatste tikje te geven en was de stand weer gelijk. Helaas was dit van korte duur. Na een discutabele overtreding in de Rodense cirkel volgde opnieuw een strafcorner voor de Apeldoorners. Zij wisten wel raad met dit buitenkansje en na een mooie variant vloog de bal de touwen in. En zo stond er plotseling een 1-2 achterstand met nog 8 minuten te spelen op het fonkelnieuwe scorebord. Roden ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar gaf hierbij net wat te veel ruimte weg. 2 minuten voor tijd wist Apeldoorn de beslissende 1-3 te maken en Roden stapte teleurgesteld van het veld af.

Aanvoerder Julius Labberton: “De lessen in de 1e klasse zijn hard. De afgelopen 3 weken staan we eigenlijk hartstikke goed te hockeyen, maar houden we maar 1 punt over aan die drie wedstrijden. We vergeten onszelf te belonen. Waar we vorig jaar in de 2e klasse vaak goed weg kwamen, vliegen ze er nu wel in. En met ze bedoel ik dan vooral strafcorners. 5 van de afgelopen 7 tegendoelpunten kwamen voort uit strafcorners. Het helpt niet mee dat we in de afgelopen wedstrijden onze beide eerste corneruitlopers moesten missen. Wellicht hadden we dan meer druk op hun slepers kunnen zetten. We hebben nu een weekje rust en gaan dit wel even goed analyseren, zodat we over 2 weken in Zwolle hopelijk een passend antwoord hebben op de strafcorners van de tegenstander. Hockeyend komen we hartstikke goed mee. We creëren veel kansen en zijn grote delen van de wedstrijd zelfs beter dan Apeldoorn en dat is wel de nummer 2 in de competitie op dit moment. De komende weken gaan we dus vooral schaven aan de details. We maken elke week echt stappen en dus heb ik er alle vertrouwen in dat het de goede kant op gaat vallen. Hockeyend horen we minimaal bij de middenmoot, maar we moeten de details dan wel op orde hebben. Dus daar gaan we mee bezig.”

Komende week is er een weekendje rust. De week erop reist de selectie van hockeyclub Roden af naar Zwolle. Labberton: “Opnieuw een ploeg uit de top van het klassement en een ploeg die vorig jaar nog in de overgangsklasse speelde. Zij hebben een grote tribune, meer dan 1500 leden en 6 velden. Dus heel vet om daar te mogen spelen. En ook nu achten we onszelf niet kansloos. Mocht je tijd over hebben. Het is zeker de moeite waard om even naar Zwolle te rijden!” (Foto: Jolijn Essink Fotografie)

UIT DE KRANT