GOMOS wint in slotfase bij Stadskanaal en Peize komt op de valreep op gelijke hoogte met Actief

Sport

REGIO - Gomos komt gelukkig aan de winst in de slotfase. De wedstrijd liet 2 teams zien die gelijkwaardig aan elkaar zijn. De ruststand was dan ook 0-0. Via Jannes Siegers kwam de ploeg van trainer Veldman op voorsprong. Vrij snel viel de gelijkmaker na een foutje achterin. De 2e helft was GOMOS beter dan Stadskanaal. In de slotfase was het Wouter de Vries die de 1-2 en de winst voor GOMOS binnenschoot. Veldman was content met de winst en keek belangstellend uit naar de derby tegen Roden.

VV Peize trainer Hofman wilde liever winnen maar als je niet kon winnen dan moest je er voor zorgen dat je niet verliest, luidde zijn motto. Dat deed zijn ploeg. Er was de 1e helft geen strijd waar Actief dat wel deed. Actief beschouwde dit als een derby en dat gevoel heerste niet bij Peize vond trainer Hofman. ‘We kwamen snel op voorsprong door Guido Rossing maar Actief kwam binnen 3 minuten terug tot een 1-2 voorsprong.’ Dit was tevens de ruststand. Hofman bracht 2 wissels en dat bracht enige verbetering. Patrick Timmer kon in de slotfase de 2-2 binnenschieten. ‘Mijn team toonde wederom veerkracht vond Hofman maar had toch wel gemengde gevoelens aan het gelijke spel.’

VV Nieuw Roden liet zich door MKV’29 in de 1e helft finaal aftroeven. Na een 1-0 achterstand bracht Wilco Drent beide ploegen nog wel op gelijke hoogte. MKV ging wel met een 3-1 voorsprong de rust in en dat was voor trainer Smit aanleiding om de ploeg te vertellen dat strijd en werklust in het DNA van Nieuw Roden zit maar dat dit ver te zoeken was. De 2e helft werd het iets beter en Drent maakte zijn 2e treffer. Mart Hoek liep tegen zijn 2e en dus rode kaart en kon Nieuw Roden de 3-2 achterstand niet meer ombuigen.

UIT DE KRANT