Pelikaan S verliest van laagvlieger Heino, ONR wint knap bij Twijzel en Haulerwijk legt VVK over de knie

Sport

REGIO - Pelikaan S verloor verrassend van laagvlieger Heino. Totaal onverwacht verlies, aldus trainer Wentink. Er leek niets aan de hand want de organisatie stond prima. Heino kwam een aantal keren op onze rechterkant gevaarlijk door en binnen een paar minuten stonden we met 3-0 achter. Pelikaan S was de kluts finaal kwijt. De 2e helft stond het wel weer beter en was er behoorlijk druk op Heino zag trainer Wentink. ‘Helaas kregen we geen doelgerichte kansen. Heino scoorde nog tweemaal en bepaalde daarmee een duidelijke 5-0 eindstand.’

SV Marum stond via Jelle de Lange al snel met 0-1 voor tegen Drachtster Boys. Trainer Jan Piet Bosma vond dat het bij rust absoluut met 0-2 voor had moeten staan maar het was 2-1 voor de thuisclub. De trainer baalde van het feit dat de grote kans op een 2e doelpunt niet gemaakt werd. ‘We speelden uitstekend voetbal de 1e helft. Er leek niks aan de hand maar toch kregen we 2 doelpunten tegen. De 2e helft waren er voor beide ploegen kansen.’ In de slotfase schoot Tom Boezerooij nog op de lat. De wissels pakten deze keer niet echt goed uit zag de trainer.

VEV’67 trainer Pranger had behoorlijk wat personele problemen. Blessures en schorsingen noopten de trainer een beroep te doen op jonge spelers in zijn grote selectie. Kai van der Horst en Tiemen Boersma maakten hun debuut in het 1e elftal. Ze speelden een prima pot, vond Pranger. Vooraf had de trainer weinig vertrouwen met zo veel invallers maar achteraf had hij er een goed gevoel bij over gehouden. Jammer dat er geen 3 punten tegen laagvlieger Hoogeveen behaald konden worden. Door een inschattingsfout van keeper Wellinghof kwam Hoogeveen op voorsprong. Invaller Stan van der Wal maakte met een bekeken schot de verdiende gelijkmaker.

VV ONR trainer Erik Kloosterman was erg tevreden over zijn team. De kwalitatieve brede selectie deed opgeld, want met vele afwezigen kwam ONR prima voor de dag vond Kloosterman. De keuze om met een grote groep te trainen werpt zijn vruchten af. De start was onwennig op het kunstgras van Twijzel. ‘In die fase hadden we achter kunnen komen, maar keeper Kloosterman stond een achterstand in de weg. Bertrik Nienhuis scoorde voor rust de 0-1 binnen. We hadden meer moeten scoren’, aldus de trainer. De 2e helft liep de ploeg verder uit naar een 0-2 via Janco de Boer. ONR staat mede bovenaan na een prima wedstrijd.

SV Haulerwijk won zeer terecht bij VVK na een 0-1 achterstand. De wedstrijd zou aanvankelijk in Groningen worden gespeeld, maar door feestelijkheden op het terrein bij VVK was de wedstrijd omgedraaid. Binnen 16 minuten had Haulerwijk de stand naar een 2-1 gebracht. Dit was tevens de ruststand. Na rust vond trainer Schaap dat zijn ploeg vergat de wedstrijd te beslissen. Verkeerde keuzen en onnauwkeurigheid waren hier debet aan. Patrick Hilhorst (2x), Thomas van Waarden en Robin Ekhart waren doeltreffend voor Haulerwijk.

VV Westerkwartier speelde niet goed tegen Amicitia VMC maar nam wel 3 punten mee naar Niebert. Het was wennen voor Westerkwartier want de hele week in de modder trainen en dan plotseling op een verouderd kunstgrasveld moeten spelen was nou niet een fijne overgang. Jurgen van der Veen en Willem Pieter Wouda zorgden voor een 0-2 voorsprong. Nadat Amicitia tot 1-2 was teruggekomen maakte Daniel Jonker vlak voor rust de 1-3. De 2e helft was niet goed maar in de slotfase kon Jurgen van der Veen zijn 2e treffer maken en zo de eindstand op 2-4 zetten.

VV Veenhuizen-trainer Van Veenen vond de 2-2 eigenlijk als een verlies tegen Noordwolde. ‘We stonden met 0-2 voor door Bram Schmidt en Sjoert Giezen en dan mag je niet meer in problemen komen. Met name veel balverlies door slechte passing werd het een moeizame wedstrijd. Nadat Noordwolde op 1-2 kwam hadden we zeker de wedstrijd moeten winnen. In de slotfase liepen we dan ook nog tegen een erg onnodig 2-2 gelijkspel aan en gingen we eigenlijk met een kater naar huis.’

VV TLC won in de slotfase van SIOS. Na een rappe achterstand kwam TLC via Frank Bolwijn terug op 1-1. Op een zeer slecht veld was TLC dominant. Het hanteerde snel de lange bal want voetbal was op het slechte veld niet mogelijk. Trainer De Wal zag dat zijn jonge ploeg lekker in het vel zat. ‘We zijn blij met de punten, want kort voor tijd scoorde Bolwijn zijn 2e treffer en dus winnende voor TLC. De 1-2 winst kwam goed uit want de afstand naar de onderste plaatsen is vergroot door de winst.’

UIT DE KRANT