Korfbalvereniging KVW’ 22 ‘Samenwerking is belangrijk’

Afbeelding
Sport

LEEK – Het veldspel zit erop, de zaalcompetities gaan beginnen. KVW’22 staat voor Korfbal Vereniging Westerkwartier met een speellocatie in Leek en Oostwold. KVW’22 is ontstaan door een volledige samenwerking tussen KV OWK en KC Rodenburg. De verenigingen speelden vorig seizoen al onder de nieuwe naam en gaan dit seizoen over tot een fusie. KVW’22 is een gezellige vereniging voor jong en oud of je nu recreatief wilt spelen of in competitieverband. ‘Voor leden die geen wedstrijden willen spelen maar wel fit willen blijven, biedt de club OldStars Korfbal aan,’ zegt Mirjam van Wijk. Zij is als voorzitter betrokken bij het fusietraject. ‘Samenwerking is belangrijk. Je versterkt elkaar sportief, organisatorisch en bestuurlijk’.

De vereniging doet er van alles aan om leden aan zich te binden en te werven. Er is hiervoor zelfs een aparte commissie ledenwerving voor opgezet gericht op het organiseren van activiteiten om de korfbalsport onder de aandacht te brengen, zoals een pannenkoektraining en een vriendjes & vriendinnetjes training. Naast korfbal worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals een themafeest, een filmavond, een pubquiz, een schottoernooi en een jeugdkamp.

Op zaterdag 11 november staat de zaaltraining in het teken van de allerkleinsten. In gymzaal De Violier in Oostindië te Leek de start deze dag de Kangoeroeklub voor 3, 4, 5 en 6-jarigen. Wie mee wil doen onder leiding van enthousiaste trainers is welkom van 10.00 - 11.00 uur en vervolgens elke zaterdag op de oneven weken. De allerkleinsten kunnen ook aansluiten in Oostwold in gymzaal De Gaveborg. Hier kun je elke zaterdag terecht van 10.00 - 11.00 uur. Zowel bij de Kangoeroeklub in Leek als bij de Kabouters in Oostwold worden in een veilige omgeving laagdrempelige spelletjes met verschillende materialen gedaan.

Korfbal is een ontzettende leuke en dynamische teamsport. Uniek aan korfbal is dat je speelt in een gemengd team met jongens en meisjes, dames en heren. Omdat lopen met de bal in de hand niet mag, moet je altijd samenspelen om tot scoren te komen. Trainingen zijn inhoudelijk goed en gevarieerd. Het streven is om sportiviteit, plezier en teamgeest met elkaar te combineren. Mirjam van Wijk kan er enthousiast over meepraten. ‘Ik ben vanaf mijn elfde jaar betrokken bij korfbal. Dat is dus al ruim 45 jaar. Dat hou je alleen vol als je het naar zin hebt bij een vereniging’. Bij KVW’22 heerst een familiegevoel, een club waar je je thuis en prettig voelt. Wie eens mee wil doen of informatie wil, kan terecht op de website van KVW’22, www.kvw22.nl.

UIT DE KRANT