MHC Roden Heren 1 vergeet zichzelf te belonen

Afbeelding
Sport

RODEN – MHC Roden Heren 1 had een zware dobber, afgelopen zaterdag. Ze moesten tin eigen huis opnemen tegen Upward uit Arnhem, nummer twee in de poule. Ondaks dat de Roder mannen het grootste deel van de wedstrijd sterker waren, wist Upward toch op 0-1 voorsprong te komen door een strafbal. Deze werd hard in de kruising gepusht. Roden speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar kon tegen de nummer 2 goed meekomen en wist een aantal keer gevaarlijk in de cirkel van de tegenstander te komen. Pratto van der Kroft vergat naar een bal te duiken bij de 2e paal, Sebastiaan Tuil wist een de bal 1 op 1 in de cirkel net niet onder controle te krijgen en aanvaller Brent Hoekstra kwam een aantal keer op snelheid gevaarlijk voor de goal van de Upwardse doelman. Maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord. In de rust werden de punten op de i gezet en het gevoel dat er echt wat te halen was, werd door iedereen gedeeld. Dat liep helaas anders.

Uit een van de spaarzame aanvallen van Upward wist een Upwardse spits na 3 minuten spelen de 0-2 te maken. Met nog meer dan genoeg tijd op de klok, moest Roden nu dus op zoek naar 2 doelpunten. Roden was veelvuldig in balbezit en probeerde de Upwardse muur te slechten. 2 strafcorners werden helaas niet benut, maar halverwege het derde kwart werd toch de 1-2 gemaakt.

Hoekstra versnelde over de achterlijn de cirkel binnen en gaf de bal keurig terug op Milan Kingma. Deze wist wel raad met deze kans en tikte de bal in het doel. Het geloof bij Roden was nu helemaal terug en het tempo werd opgevoerd. Upward kwam er niet meer uit en werd steeds onrustiger. 3 minuten voor tijd kreeg een speler van Upward een gele kaart. Keeper Hoogenberg werd gewisseld en dus stonden de Roners in de laatste periode met 2 man meer in het veld, maar wel met een lege goal. Upward werd omsingeld en er werd gezocht naar de allerlaatste kans van de wedstrijd. Deze kwam er. De vrijstaande Hugo Kwant werd gevonden in de cirkel. Deze omspeelde zijn 1e man knap en kon afdrukken, maar helaas belandde de bal net naast het doel en dus stapten de Rodenaren met een 1-2 verlies van het veld.

Het einde van de 1e seizoenshelft staat nu voor de deur, maar er volgen nog 3 spannende wedstrijden voor het eerste van MHC Roden. Er staan 3 concurrenten op het programma en Roden kan dus goede zaken doen in hun gevecht om lijfsbehoud in de 1e klasse. Komende zondag opnieuw een thuiswedstrijd. Om 14:45 spelen ze tegen thuis tegen Beuningen. (Foto: Jolijn Essink.)

UIT DE KRANT