MHC Roden Dames 1 blijft sterk presteren in 3e klasse

Afbeelding
Sport

RODEN - Van te voren wist Dames 1 van MHC Roden dat het een pittige pot zou worden, omdat dames van Spitsbergen uit Veenendaal op een 1e plek stonden en een spits hebben die van het 2e Nederlandse niveau komt en er al 20 in heeft liggen. Maar de dames van Roden draaien onder de bezielende leiding van coach Hans Soepnel als een trein dit jaar. In de beker spelen ze komende vrijdag in de vierde ronde thuis tegen Apeldoorn en ook in de competitie draaien ze uitstekend. Ze staan maar 4 punten onder de promotieplaatsen. Kortom het gaat goed met Roden Dames 1.

De wedstrijd begon wat rommelig en Roden speelde niet zijn eigen spel. Coach Soepnel sprak de dames na het 1e kwart toe en motiveerde hen om weer te hockeyen zoals het publiek van ons gewend is. De Roder dames deden zeker niet onder voor hun tegenstander, maar toch kwam Spitsbergen op een 0-1 voorsprong. Na een gevaarlijk hoge bal de cirkel in, ging de bal via Spitsbergen nog via het gezicht van Charelle Raveneau de goal in. Een dubieuze treffer, maar hij telde wel en dus moest Roden op zoek naar de gelijkmaker. Dit lukte niet veel later al. Anouk de Vos wist een strafcorner binnen te werken en dus was de stand weer gelijk.
In de 2e helft kreeg Roden kans op kans, maar het lukte helaas niet om nog een goal te maken en de 3 punten in Roden te houden. Ondanks het gevoel dat er meer in zat, stapten de dames toch tevreden van het veld. Een puntje tegen de koploper voelde uiteindelijk als een prima resultaat.
Komende vrijdag spelen de dames in de 4e ronde van de beker thuis tegen Apeldoorn.
Zondag komen de Westerduiven op bezoek. (Foto: Instagram Roden Dames 1)

UIT DE KRANT