VV Nieuw Roden verliest kinderlijk eenvoudig van Blauwhuis en De Wilper Boys wint van medekoploper

Sport

VV Zevenhuizen speelde een matige 1e helft. Er zat weinig beleving in de ploeg van trainer Van der Ploeg. Er werd apathisch gespeeld, vond de trainer. Daardoor was het spel erg slordig en dat was de voorgaande wedstrijden juist wel goed bij Zevenhuizen. De 2e helft zat er meer drive in de ploeg en het spel werd beter. Het leverde geen echte uitgespeelde kansen op. Deon Hazeloop bracht Zevenhuizen op gelijke hoogte ver in de 2e helft en dat was terecht vond Van der Ploeg. In de toch al jonge ploeg maakte opnieuw een jeugdspeler zijn debuut. Ate Faber mocht een kwartier meespelen en sleepte met zijn jonge teamgenoten een 1-1 in de wacht.

VV Nieuw Roden stond na 20 minuten al met 0-2 achter tegen Blauwhuis. Jeroen Gooijert bracht de spanning terug maar de Friezen liepen opnieuw uit naar 1-4. Angelo Weggers en Wilco Drent verzachtten het leed bij Nieuw Roden maar zij konden niet voorkomen dat hun ploeg met 3-4 verloor. Trainer Jur Smit was ziek van de uitslag. ‘We gaven kinderlijk eenvoudig de doelpunten cadeau aan Blauwhuis. Voetballend was mijn ploeg de bovenliggende partij. Het ontbeerde ook aan enig geluk’ aldus Smit. ‘Het was typerend dat de jeugd de kar moest gaan trekken terwijl je dit van de ervaren spelers zou verwachten. Nieuw Roden moest lange tijd met 10 man spelen want Huib de Vries kreeg een terechte rode kaart wegens het vasthouden van een doorgebroken speler.

De Wilper Boys won verrassend van MKV’29. Tenminste als je naar de ranglijst had gekeken. De 1-0 winst van De Wilp was terecht. Twan van Dijken was de doelpuntenmaker voor de ploeg van trainer vVan Dijken. Zijn ploeg won door veel passie, strijd en enthousiasme aan de dag te leggen. De afgelopen weken was er al enige verbetering te speuren in het spel van De Wilp. Vandaag deed zich dat gelden, vond leider Ruud Elzerman. De voorafgaande weken lukte het allemaal net niet maar vandaag was het geluk wel aanwezig. Ze hebben als kerels gespeeld en met wat billen knijpen op het eind was de overwinning eindelijk binnen. De Wilper Boys liet zien verder in ontwikkeling te zijn dan in de beginfase van de competitie. Wisse van Veen pakte in de slotfase een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler onderuit haalde.

UIT DE KRANT