VV Roden verslaat naaste concurrent Oldeholtpade en Nieuw Roden laat het lelijk zitten tegen Bakkeveen

Sport

REGIO – VV Roden speelde een prima 1e helft, vond trainer Raveneau. We vonden steeds de vrije man en konden goed van kant naar kant spelen. Met een 3-0 ruststand was er geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam Oldeholtpade op 3-1. Dat lag meer aan Roden dan aan de tegenstander. Met zo’n tussenstand kwam er toch iets bij de ploeg ingeslopen van: ‘dit is kat in het bakkie’. Er werd toch minder vanuit de discipline gespeeld dan in de 1e helft. We hadden eerder de 4e treffer moeten maken want de kansen waren er wel’, volgens Raveneau. De concurrenten lieten punten liggen maar de competitie is nog maar een kwart. Dus nog genoeg moeilijke wedstrijden te verspelen’, aldus de trainer. Leon Draisma, Robin van der Tuin, Nick ter Arkel en Olivier van der Tuin scoorden voor de koploper.

GOMOS had het de eerste 30 minuten erg lastig tegen VV Annen. In de 4e minuut liep het al tegen een achterstand op. ‘We liepen toen echt achter de feiten aan’ zei trainer Veldman. Via een benutte penalty door Jannes Siegers kwam GOMOS beter in de wedstrijd. Beide ploegen gingen voor veel inzet en passie waardoor er zich een zware wedstrijd voltrok. In de slotfase hadden misschien iets meer echt op de winst maar de 1-1 was wel de afspiegeling van de wedstrijd.

VV Nieuw Roden-spits Wilco Drent was nog flauw van het 1-0 verlies tegen Bakkeveen. Nieuw Roden startte goed en kreeg goede kansen. ‘We kwamen wel 4 keer alleen op de keeper van Bakkeveen af maar we scoorden niet. Kort voor de pauze kwam Bakkeveen uit het niets op een 1-0 voorsprong. In principe hadden we niks weggegeven maar zij scoorden wel eenmaal.’ De 2e helft was hetzelfde beeld als in de 1e helft. Waar de verdediging eerst nog wel eens een steekje liet vallen was het nu de voorhoede die zich de vele fouten aan mocht trekken. Vorig jaar promotie en nu mee onderaan was niet het beoogde doel van Nieuw Roden, aldus Drent.

De Wilper Boys speelde een prima wedstrijd, maar tegenstander Blauwhuis scoorde voor rust via een penalty. De Wilper Boys liet het scoren na want de kansen konden niet verzilverd worden. De 2e helft zag trainer Van Dijken zijn ploeg verwoede pogingen doen om de stand te doen keren. Wederom werden er kansen gecreëerd maar helaas niet tot doelpunt worden omgezet. De Friezen zochten het alleen maar met lange ballen. Frustrerend was het wel toen ze ook nog de 2-0 konden bewerkstelligen. Zuur verlies, vond Van Dijken want er had meer in gezeten volgens hem.

UIT DE KRANT