VEV’67 doet wat het moet doen tegen Lewenborg en wint en Veenhuizen haalt uit tegen Amicitia

Sport

Pelikaan S deed het 80 minuten prima. Kort voor de pauze maakte Jan Hooiveld de 0-1. Deze stand bleef lang staan en hadden we het prima voor elkaar in de organisatie vond trainer Wentink. Een behoorlijk zware blessure van Fabian Stevens legde de wedstrijd meer dan 10 minuten stil. Na de hervatting kreeg Farid Balvaneh een rode kaart vanwege een handsbal die geen handsbal was. De onterecht gegeven strafschop in de 89e minuut werd wel benut en 2 minuten lag de bal er nogmaals in. De 2-1 nederlaag ging door de omstandigheden verloren was de conclusie van de trainer.

SV Marum had in de aanloop naar de wedstrijd tegen ONS Sneek te kampen met veel afwezigen. Schorsingen en blessures noopten trainer Bosma tot het inpassen van vele vervangers. ‘We kwamen heel snel op een achterstand en dit konden we niet meer herstellen. De vele invallers hadden niet het niveau om met ONS te wedijveren. We kwamen simpelweg kwaliteit te kort.’

VEV’67 won door middel van een logische en terechte uitslag van Lewenborg. ‘We hadden een goed begin en scoorden al snel door Sven Postma. Daarna werden we erg slordig en dat haalde het niveau naar beneden’ vond trainer Pranger. Bij afwezigheid van keeper Pim Wellinghof stond Jens Poelstra voor zijn competitiedebuut in het 1e elftal. Hij deed het prima. Tom van Leeuwen en de ingevallen Stan van der Wal zorgden voor de 3-0 winst. De aansluiting bij de bovenste ploegen was daarmee bewerkstelligd.

VV Veenhuizen-trainer Van Veenen hoopte vooraf op winst bij laagvlieger Amicitia, maar dat moest dan nog wel gebeuren. De snelle voorsprong hielp daar heel goed mee. De 1-4 ruststand was dan ook al afgetekend. Sjoert Giezen (3x), Albert Jan Moes (2x), Wouter de Gries en Yerald Klein zorgden voor de afgetekende 1-7 winst.

SV Haulerwijk had na het verlies tegen Noordwolde iets goed te maken, vond trainer Schaap. De instelling was goed en mede door de inzet en het keiharde werken werd er een prima resultaat op Grootegast behaald. Duels werden gewonnen en de 2e bal werd veroverd waardoor er kansen ontstonden. Haulerwijk kon via Jens Douwsma en Lars Ritsema na de omschakeling tweemaal scoren. Patrick Hilhorst bepaalde de 0-3 eindstand.

UIT DE KRANT