De kwestie Kevin van Veen: wie brengt Dick Lukkien een jerrycan diesel?

GRONINGEN, 05-11-2023 , Euroborg Stadium , football, Dutch Keuken Kampioen Divisie , season 2023 / 2024, FC Groningen coach Dick Lukkien during the match Groningen - Dordrecht,
GRONINGEN, 05-11-2023 , Euroborg Stadium , football, Dutch Keuken Kampioen Divisie , season 2023 / 2024, FC Groningen coach Dick Lukkien during the match Groningen - Dordrecht, Foto: Shane Winsser
Sport

Het is ergens mei afgelopen voorjaar als de wekker gaat in huize Gudde. Wouter heeft vandaag een missie. Een auto aanschaffen. Niet voor hemzelf op de eerste plaats. Nee, zijn vrouw heeft een nieuwe nodig. De oude heeft het jaren fantastisch gedaan, maar sinds Wouter er regelmatig in stuurt is er van alles loos met de bolide. Dat vindt vrouwlief niet leuk en Wouter heeft een hele fraaie gezien. Zijn vrouw was ook laaiend enthousiast. Hij moet er wel een eindje voor de deur uit. Maar het is dan ook echt de moeite waard. Precies wat zijn vrouw nodig heeft. Er hangt een pittig prijskaartje aan, maar hij heeft wat goed te maken. 

Dus hijst Wouter zich op een goede ochtend in zijn nette pak en hup, onderweg naar Schotland. Want daar staat de potentiële nieuwe aanwinst. Wouter heeft al heel wat foto’s gezien. De kwalificaties zijn geweldig. Een sterke auto. Onverwoestbare motor. Enorm veel pk’s en het is precies wat zijn vrouw nodig heeft. Omdat er nogal wat kilometers gemaakt gaan worden en hij ook van het karretje gebruik wil maken wordt het een diesel. Het is geen splinternieuwe, maar de referenties zijn geweldig. De auto heeft zich al meer dan bewezen.

De wagen moet weliswaar een beetje op gang komen, maar verder is het een topper. Daar moet hij de komende jaren wel mee vooruit kunnen. Zijn vrouw zal er dolblij mee zijn. En met dat geld komt het ook wel goed. Als vrouwlief er eenmaal in rijdt zal ze de kosten van de aanschaf snel vergeten zijn. Ok, de wegenbelasting maandelijks tikt er wel even in, maar het comfort, de kracht, de wegligging en de grote laadruimte zullen ook dat doen vergeten. Eenmaal rijdend in deze blinkende bolide zal zijn vrouw hem alleen nog maar liefdevol aankijken en het zal hun relatie ten goede komen. Wouter grijnst. Dit heeft hij toch maar goed geregeld. Zijn hele huwelijk krijgt een upgrade.

Het was een zware bevalling. Al te veel van de prijs kon hij er niet af praten maar hoe dan ook, hij moest deze hebben en het is gelukt. Missie geslaagd. Hij kan het thuisfront goed nieuws brengen. ‘Done deal’. De auto is binnen. De komende jaren zal het genieten worden. 

Het is nog even wachten, maar dan komt de dag dat de auto arriveert. Samen maken ze hun eerste ritje. Hij moet inderdaad wat op gang komen, maar de auto heeft geweldige kwaliteiten. Hele specifieke, vooral op de lange afstand. 

Dan gaat vrouwlief alleen op pad. Het is even wennen, maar het gaat steeds beter. Na een paar ritjes brandt het lampje. Tanken dus. Een behoorlijk bedrag lichter gaat de reis door. Maar dan: de auto hapert. Er gaat weer een lampje branden, er piept van alles. De auto hort en stoot en uiteindelijk besluit vrouwlief de aankoop langs de kant van de weg te zetten en belt Wouter, hij vraagt waar ze de diesel gekocht heeft. Diesel? Het staat toch echt op haar bon. Euro 95. Wouter schudt zijn hoofd meewarig.

Waar doet hem dit ook alweer aan denken. 

Afgelopen voorjaar kocht hij Kevin van Veen. Wie brengt Dick Lukkien een jerrycan diesel? 

UIT DE KRANT