Twee foutjes doen MHC Roden Heren 1 de das om

Afbeelding
Sport

RODEN - Dat de ene competitie, de andere niet is bleek afgelopen weekend wel voor MHC Roden Heren 1. Op vrijdag reisde de formatie af naar Almelo voor de bekercompetitie. Almelo speelt 1 klasse lager en staat daar kansloos onderaan, maar Roden keek na 10 minuten spelen al tegen een 3-1 achterstand aan. Niet veel later stond het zelfs al 6-2 voor de Almeloƫrs. Uiteindelijk werden de Roners met 7-3 afgedroogd door een ontketend Almelo.

Einde bekeravontuur dus. Maar voor Roden ligt de focus vooral op de competitie dit jaar. Daar vecht het in de 1e klasse om erin te blijven. In Almelo kregen enkele basiskrachten rust en dus werd er ook niet al te zwaar getild aan de nederlaag. De blik werd al snel gericht op de zondag, de wedstrijd tegen Amersfoort

Roden startte sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele grote kansen bij de 2e paal. Maar de keeper van Amersfoort stond zijn mannetje en hield zijn ploeg in deze fase op de been. Roden domineerde en speelde heel sterk. Amersfoort kon in het eerste kwart eigenlijk alleen maar achter de bal aan lopen. Na slordig balverlies op eigen helft kon Amersfoort toch plotseling op snelheid richting de Roder cirkel treinen en het 1e wapenfeit van Amersfoort leverde meteen een strafcorner op. Via een stick van Roden vloog de bal met een boogje over keeper Hoogenberg heen en dus stond het volledig tegen de verhoudingen plotseling 1-0 voor de thuisploeg. Roden was even zijn ritme kwijt en Amersfoort leek wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Maar dit was van korte duur. Roden nam al snel het overwicht weer over, maar in Amersfoort was gesterkt door de 1-0 voorsprong en verdedigde sterk.

Vroeg in de 2e helft mocht Amersfoort opnieuw een strafcorner nemen en opnieuw werd doel getroffen: 2-0. Halverwege het 3e kwart deed Roden dan toch wat terug. Een strafcorner van Sebastiaan Tuil belandde via een speler van Amersfoort voor de stick van Thijmen Rooks en deze werkte de bal vakkundig binnen. Met nog 15 minuten spelen lag de wedstrijd weer volledig open. Roden kreeg enkele strafcorners en was nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar de wedstrijd duurde net te kort. Zo stapten de Rodenaren uiteindelijk met een 2-1 nederlaag van het veld af. 

Komende week staat de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft op het programma. Apeliotes uit Nijmegen komt dan op bezoek. Apeliotes staat 3 punten onder Roden en dus kan Roden een flinke slag slaan. Bij winst gaan ze keurig als middenmotor de winterstop in, bij verlies moeten ze naar beneden blijven kijken. De wedstrijd begint zaterdag om 14:45 uur. (Foto: Daniel Kist)

UIT DE KRANT