Peize heeft geen kind aan Engelbert

Sport Wedstrijd van de week

PEIZE – VV Peize wilde gelijk vanaf het begin de baas op het veld zijn. Dat lukte wel, maar Engelbert kon zich zeker de 1e helft nog meten met de ploeg van trainer Hofman. De fanatiek coachende trainer vroeg veel strijd en dynamiek van zijn ploeg. Daardoor was de nauwkeurigheid in de 1e helft ver te zoeken. Het spel was te veel en te snel op de lange bal gebaseerd. Met name routinier Simon Wekema speelde veelal de lange bal. De aansluiting van de middenvelders was soms niet mogelijk waardoor Engelbert zo nu en dan goed onder de druk vandaan spelen. Het leverde in de 16e minuut wel een grote kans op. Goed voor Peize dat de spits te laat bij de bal was om de bal achter keeper Renkema te schieten. In de 25e minuut kreeg Maurijn Timmer de 1e kans voor Peize. Hij miste. Tot dan waren de voorwaartsen van Peize niet echt gevaarlijk geweest. In de 30e minuut werd M. Timmer diep gestuurd na een omschakelmoment. Zijn schot in de korte hoek was te machtig voor de keeper van Engelbert. In de 37e minuut wederom balverlies bij Engelbert op het middenveld. Uitblinker Danny Kregel kon de bal op de snelle Ivar Cats passen. Zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande M. Timmer, die de 2-0 kon binnentikken. Linksbuiten Patrick Timmer lanceerde een prima voorzet op Jonathan Bies. Zijn kopbal verdween naast het doel. Engelbert viel ver terug en stond met de rug tegen de muur. Een corner van Kregel kwam na een kopbal van Wilt Vlietstra op de lat en spatte het veld weer in. De 2e helft kwam Engelbert er niet meer aan te pas. Peize was in alle duels de meerdere en aan de bal was het nauwkeuriger. De ballen kwamen beter aan. Een prima dieptepass op P. Timmer werd door de linksbuiten via de binnenkant van de paal binnen geschoten. De organisatie stond prima bij Peize. Na een overtreding op M. Timmer schoot Simon Wekema de vrije trap uitstekend binnen. Na deze 4-0 ontstond er in de achterhoede een misverstand waar Engelbert bijna van kon profiteren. De bal ging naast het doel van Renkema. Een verdwaald schot van Engelbert belandde in de 70e minuut op de kruising van paal en lat. Renkema was kansloos geweest maar de bal vloog het veld weer in. De wedstrijd was allang gespeeld na de 4-0. Daar dacht Meis van Leijen anders over. De vrije trap van Kregel kwam voor zijn voeten en kon hij de bal in het doel werken. De 5-0 had nog hoger uit kunnen vallen want de keeper van Engelbert ranselde een schot van Kelvin Wekema uit de hoek. De 5-0 eindstand was meer dan terecht voor Peize. De 1e helft liet een slordig en te gehaast spel van Peize zien. De 2e helft een beter en nauwkeuriger Peize wat daardoor gemakkelijk afstand kon nemen.