TLC scoort driemaal in de slotfase en wint van Amicitia, Westerkwartier verliest ongelukkig van Veenhuizen

Sport

REGIO - Pelikaan S gaf al binnen 10 minuten 2 grote kansen aan TVC’28. Toch zat de ploeg van trainer Wentink goed in de wedstrijd. Een mooie individuele actie van Omar Kavak werd door hem met een prachtig schot van 30 meter succesvol afgerond. Na deze voorsprong werd er erg slap verdedigd en konden de Tubbergenaren direct terug slaan. Wentink vond dat dit niet op dit niveau kan. Ondanks dat de ploeg hard bleef werken vergat de ploeg de afspraken bij corners na te komen en profiteerde TVC hier van. De 3-1 was hier ook een gevolg van. ‘Het was het verhaal van de afgelopen weken. Kwalitatief waren we niet goed genoeg. De 4-1 in de slotfase was meer voor de statistieken.

‘SV Marum trainer Bosma zag het geloof weer terug bij zijn ploeg. Dat constateerde hij omdat hij de absolute wil om te winnen terug bij zijn ploeg. Technisch en tactisch klopte het prima. Via Tom Boezerooij kwam Marum verdiend op voorsprong. KHC kon via een corner een afstandsschot de stand ombuigen naar een 2-1 stand voor de Kampenaren. Bosma vond dat er een gelijkspel in had gezeten. Hij was hoopvol voor de toekomst want de blessures herstellen en kunnen het niveau van de ploeg weer doen opkrikken.

VEV’67 was de 1e helft de betere van Gorecht. In de strijd om de bovenste plekken in de stand was een overwinning voor VEV noodzakelijk. Het overwicht leverde de 1e helft geen doelpunten op maar wel 2 kansen. Gorecht probeerde met lange ballen onder de druk vandaan te spelen. Tot kansen kwam het niet. De 2e helft kwam Gorecht op voorsprong door slecht uitverdedigen van VEV. Na enkele wissels ging VEV met 4 spitsen spelen. Dat leverde de 1-1 op door Stijn Veenstra. Gorecht kreeg een strafschop maar schoot deze naast. Dit gaf VEV meer energie en na een goede voorzet van Veenstra kopte Gerhard van der Berg de 2-1 binnen. Stan van der Wal maakte, na een prima 1-2 combinatie met Tom van Leeuwen, de 3-1 eindstand.

VV ONR speelde geen goede wedstrijd qua spel, vond een teleurgestelde trainer Kloosterman. Hij was wel blij met de 3 punten maar het spel liet te wensen over. De verloren bekerwedstrijd tegen Helpman zat waarschijnlijk nog in de benen van de spelers. Toch kwam ONR via een prachtig doelpunt van Leon Schievels op de wat later zou blijken de 1-0 winst. Er zat natuurlijk best spanning op want tegenstander Zwaagwesteinde stond vooraf met 1 punt voor op ONR. Door heel hard knokken bleven de punten toch in Roden.

VV Westerkwartier liet tegen VV Veenhuizen zien dat het op de goede weg was voor betere tijden. Tegen Veenhuizen was de organisatie wederom weer goed. Veenhuizen speelde iets gemakkelijker de bal rond. De 1e helft was de ploeg van trainer Van Veenen dan ook veelal aan de bal. Een prima organisatie bij Westerkwartier gaf weinig kansen weg aan Veenhuizen. Een te laag tempo lag daar debet aan. Van Veenen was er vooraf niet gerust op want hij verwachtte een moeilijke pot en dat werd het dan ook. Met name Brian en Sjoert Giezen en Coen Schmidt bepaalden het spel van Veenhuizen. Trainer Wardenier kon wederom niet starten met het team waar hij vorige week mee speelde. Dit deed niet af aan de prestatie van zijn team. Strijd en een prima organisatie zijn de pijlers die kunnen gaan bijdragen aan betere resultaten in de komende wedstrijden. Westerkwartier had in Pieter Willem Wouda 2 grote kansen om op voorsprong te komen. Na slecht uitverdedigen bij Westerkwartier nam Sjoert Giezen de bal over en zijn schot werd in 1e instantie prima door keeper Jacco Babois gered. In de rebound was Albert Jan Moes er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. De 2e helft hetzelfde beeld als in de 1e helft. Veenhuizen eiste de bal veel op en het dwong Babois tweemaal tot goede reddingen. Westerkwartier beet meer van zich af en drong Veenhuizen terug. Het leverde weer een aantal kansen op. Wouda en Tim van Esch hadden zeker de gelijkmaker moeten maken maar keeper Auwen redde een aantal malen prima. Inzetten van Ralph Twijnstra en Wouda konden voor de doellijn ternauwernood door Veenhuizen onschadelijk worden gemaakt. In de slotfase kon Moes zijn 2e goal van de middag maken. Gezien het balbezit was de overwinning van Veenhuizen terecht maar qua kansen verhouding had er zeker een punt voor Westerkwartier in gezeten. Veenhuizen deed met de winst goede zaken en van Veen keek vooruit naar de komende 2 topwedstrijden. Westerkwartier kon niet tevreden zijn met het verlies. Wardenier zag dat zijn ploeg de stap naar een hoger niveau aan het maken is en kijkt dan ook met veel vertrouwen naar de komende 2 wedstrijden uit.

SV Haulerwijk-trainer Schaap was natuurlijk blij met de overwinning want het was een waar voetbalduel waar alles in zat. Doelpunten, kansen een veel duels. Na een 2-1 voorsprong bij rust door Stefan van Waarden en Patrick Hilhorst werd het al snel 2-2. Stefan Hilhorst liep tegen een rode kaart aan en toen kregen we het lastig zag Schaap. Vanuit een omschakeling kon Gerrie Mulder de 2-3 binnen koppen. 10 minuten voor tijd scoorde Thom Dermois de 2-4 waarna in de slotfase ODV door een eigen doelpunt tot 3-4 terugkwam. Daar bleef het bij, maar het was met hangen en wurgen.

VV TLC keek heel lang tegen een 1-0 achterstand aan bij Amicitia VMC. ‘We speelden in een te laag tempo’,  reageerde trainer de Wal. Dat bracht Amicitia in hun kracht. Door een zwakke verdedigende actie kwam de thuisclub op voorsprong. De 2e helft hetzelfde beeld. TLC de bal en Amicitia wachtte af. Het kreeg zowaar nog 2 kansen. In de ultieme slotfase scoorden Roell Elders en Brian Postma alsnog op voorsprong. Wander Balkema verzilverde een strafschop en bracht daarmee de 1-3 eindstand op het scorebord.

UIT DE KRANT