Geslaagde Turnwedstrijd in Makkum: medailles en halve finaleplaatsen veroverd

Afbeelding
Sport

LEEK - In Makkum vond afgelopen zaterdag een succesvolle turnwedstrijd plaats, waarin twee wedstrijdgroepen schitterden. De recreatiewedstrijdgroep van Tiga, getraind onder Mardy, opende de dag met uitstekende prestaties. De nieuwe wedstrijdgroep beleefde haar tweede voorwedstrijd, waarbij een groot deel van de meiden zich plaatste voor de 1/2 finale volgende week. Vayen startte in niveau 9 en behaalde niet alleen een gouden medaille maar ook een tweede plaatsbeker. Feline en Emmelin volgden met respectievelijk een zilveren en gouden medaille, plus een derde plaatsbeker. Annefleur, Marente en Feline turnden in niveau 7 en behaalden eveneens gouden medailles met bekers voor de topplaatsen. In totaal plaatsten Emma, Rosanne, Vayen, Feline, Emmelin, Annefleur en Marente zich voor de halve finale.

Ook de onderbouw en middenbouw 1 deden mee. Mini’s Hieke en Lisa ontvingen beiden gouden medailles, ondanks enkele struikelpunten. Mare behaalde een gouden medaille, en Evy, ondanks weinig training door een blessure, veroverde een zilveren medaille. Sanne in niveau 7 plaatste zich na een nette uitvoering voor de halve finale.

In de laatste wedstrijd, met pupillen niveau 4 en junioren niveau 3, imponeerden de jonge deelnemers met prachtige, nette oefeningen. Meintje, Romy, en Mare behaalden de topplaatsen en kijken uit naar de halve finales met Hieke, Mare, Sanne, Meintje, Eline, Romy, Feline, en Julia.

UIT DE KRANT

Lees ook