Rondje langs de korven: winst voor KV Noordenveld, KVW’22 verliest in laatste minuut

Afbeelding
Sport

KVW’22

LEEK - Zaterdag speelde KVW’22 1 een thuiswedstrijd tegen OKO/BIES 1. KVW begon sterk, de scores liepen gelijk op. Toch liep KVW steeds 2 punten achter op OKO/BIES, maar waren toch zo sterk om steeds terug te vechten naar een gelijke stand. De laatste paar minuten werd het spannend. De teams stonden gelijk. Net zoals de hele wedstrijd scoorde de twee teams om en om. Tot de laatste minuut was er nog geen duidelijke winnaar. In de laatste minuut scoorde OKO/BIES de 19-20 die ze naar de overwinning leidde. Helaas nog geen punten voor KVW’22 1. Zaterdag hoopt KVW’22 1 wel haar eerste punten binnen te halen. Dan spelen ze een uitwedstrijd tegen CSL 1.

Sparta

ZEVENHUIZEN - Zaterdag speelde de Zoutman-formatie een uitwedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan. Van afstand was het de thuisploeg die als eerste de korf wist te vinden. Sparta haakte aan en nam ook de leiding in de wedstrijd over. Vlak voor rust was het echter weer gelijk, maar na goed uitgespeelde aanvallen was het Sparta dat met een voorsprong de rust in ging. Sparta liet er geen gras over groeien en wist via goed uitgespeelde aanvallen een gat te creëren. Via 9-11 liepen de Zevenhuisters uit naar een comfortabele 11-17 voorsprong. Het slotakkoord was voor It Fean/Boelenslaan waardoor de eindstand op 15-20 werd bepaald. Zaterdag 9 december staat er wederom een thuisweekend op het programma. Pallas’08 uit Leeuwarden komt op bezoek, deze wedstrijd start om 18:30 uur in MFC De Molenstreek.

KV Noordenveld

RODEN - Op de eerste zaterdag van december stond voor de 1e Mastselectie van kv Noordenveld de uitwedstrijd in de blaashal in en tegen kv Hoogkerk op het programma. Bij Hoogkerk was de tactiek duidelijk, hard achterverdedigen en aanvallend vertrouwen op afstandschoten en doorloopballen. Ondanks dat dit ook bij kv Noordenveld bekend was, wist de ploeg hier niet goed mee om te gaan. Dit resulteerde in weinig goals van beide teams en een wedstrijd die eigenlijk nooit ‘los kwam’. Op 2-7 heeft de ploeg uit Roden 1x een vijf-punts voorsprong gehad, maar verzuimde het om verder uit te lopen.

Met een 6-9 ruststand was er nog niets gespeeld. Ook de 2e helft bracht hetzelfde spelbeeld, een kv Hoogkerk wat knokte voor wat het waard was, en een kv Noordenveld wat vooral aan het knokken was tegen zichzelf. Het verschil werd nog 1x twee punten, maar kv Noordenveld heeft altijd aan de goede kant van de score gestaan. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 14-17 eindstand .

Afbeelding

UIT DE KRANT