Pelikaan S verloor wederom in de laatste minuut, Veenhuizen stoomt door na winst op concurrent Niekerk

Sport

REGIO -  Pelikaan S trainer Rob Wentink werd er ietwat moedeloos van. Opnieuw werd een punt in blessuretijd verspeeld. ‘We begonnen ontzettend slap en stonden na 1 minuut al achter. Daarna pakten we het goed op en kwamen we via Jan Hooiveld op gelijke hoogte’, vond de trainer. Voor rust kwam DETO alsnog voor met 2-1 na een dipje bij Pelikaan S. Wentink gaf een ouderwetse preek in de pauze en dat leverde meer beleving en strijd op. Jan Hooiveld, opnieuw, schoot de 2-2 binnen. Een wissel bij Pelikaan S in de slotfase was de inleiding van het verlies. De wissel kon niet zo snel op zijn positie komen omdat de scheidsrechter de corner al had vrij gegeven. De speler, die gedekt moest worden, kon ongehinderd de 3-2 binnenkoppen. Wentink hoopt op betere tijden na de winterstop. De bereidheid om ervoor te gaan en meer en beter trainen zullen nodig zijn.

SV Marum verloor met 1-4 van Blauw Wit ’34. Tom Boezerooij had de ploeg van trainer Bosma op voorsprong gezet maar door een aantal individuele fouten kon de ploeg uit Leeuwarden bij rust naar een 1-3 voorsprong kijken. Marum zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen vond Bosma. Hij gaf wel aan dat Marum verdedigend niet goed genoeg is. De fouten, die gemaakt worden, moeten er uit. Kwalitatief komt de selectie tekort om zich in de 1e klasse te meten. Na een prima start gaf Bosma aan de doelstelling in de winterstop te herzien. Het trainingskamp in Albufeira is daar een prima gelegenheid voor.

VEV’67 trainer Pranger was teleurgesteld in het 0-0 resultaat. Hij was wel tevreden over het vertoonde spel. Gerhard van der Berg en met name Marco Soeten hadden zeker moeten scoren. Normaal gesproken werden deze kansen door hen gemaakt maar deze wedstrijd mocht het blijkbaar gewoon niet. De keeper van Drenthina was in goede doen want hij maakte schoten van Stan van der Wal en Soeten onschadelijk. De aansluiting naar de top in de ranglijst stond op het spel maar helaas lukte dat niet met deze uitslag. Pranger zag zijn team wel met de goede instelling en energie spelen om een goed resultaat te behalen. Voor de winterstop nog een bekerwedstrijd uit tegen Broekster Boys en dan gaat VEV’67 zich opmaken voor het Leekster Zaalvoetbalgala.

VV ONR had in de 1e helft toe moeten slaan, vond trainer Kloosterman. ‘We kwamen twee keer alleen voor de keeper van LAC Frisia maar tweemaal redde de man.’ Frustrerend voor de trainer was de oneerlijke assistent scheidsrechter van LAC Frisia. Toch kwam ONR op voorsprong door Rik de Boer. Met deze voorsprong begon de 2e helft. Helaas zag Kloosterman zijn team telkens te veel achteruit lopen waardoor LAC Frisia van kon profiteren. Angst en te veel respect voor de tegenstander waren funest voor ONR. LAC Frisia bracht de stand 1-2 en won de wedstrijd. Geen schande om te verliezen, aldus de trainer omdat de Leeuwarder ploeg nog steeds niet heeft verloren.

SV Haulerwijk keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Thomas Dermois bracht de 2-1 tot stand en na de pauze was het Roben Fokkens die de 2-2 binnen kon schieten. Tegenstander HS’88 was voetballend beter op het kunstgras, vond trainer Schaap. Er kon niet op het hoofdveld gespeeld worden, maar het wekte toch enige verbazing bij Schaap dat er wel een wedstrijd op dat hoofdveld gespeeld werd. Haulerwijk moest verdedigend aan de bak en deed dat met verve. In de slotfase was het Fokkens opnieuw die de enige kans in de 2e helft produceerde. Met deze 2-3 winst kreeg Haulerwijk de aansluiting naar boven te pakken. Schaap was blij dat nu ook de punten bij de bovenste ploegen gepakt worden.

VV Veenhuizen was bezig om voor de winterstop de bovenste ploegen een pootje te lichten. Daar had de ploeg een overwinning tegen Niekerk voor nodig. De 4-1 winst was ook terecht en daarmee het doel voor de winterstop bereikt, vond trainer Van Veenen. De thuisclub werd wel in de 1e minuut al verrast want Niekerk scoorde gelijk na de aftrap. Veenhuizen sloeg direct terug via Ruben van der Meulen. Voor de pauze was het Coen Schmidt die met een prachtige dropkick de bal na een afgeslagen aanval achter de keeper van Niekerk schoot. De 2-1 ruststand was terecht. In de 2e helft liep Veenhuizen in een omschakeling door Sjoert Giezen uit naar een 3-1 voorsprong. De voorwaartsen van Veenhuizen haalden de lange bal er goed uit waardoor de ploeg van Van Veenen niet met de rug tegen de muur kwamen te staan. Giezen scoorde ook nog de 4-1 waardoor Veenhuizen als ‘Herbstmeister’ de winterstop in kon gaan. Fris worden en klaar maken voor de 2e helft van de competitie was wat Van Veenen de komende periode het devies zal worden.

UIT DE KRANT