Roden slaat met verve de aanval van Rolder Boys af, GOMOS komt niet verder dan een gelijkspel tegen Valthermond

Sport

REGIO – VV Roden won op zeer effectieve wijze met 4-2 van Rolder Boys. Beide ploegen streden met veel overtuiging en inzet. Roden was iets feller en pakte beter door in de duels. Roden was super effectief in het benutten van de kansen. Hierdoor kon het in de omschakeling diverse mogelijkheden creëren. Robin van der Tuin kreeg een paar kansjes maar had het vizier niet op scherp staan. Rolder Boys mocht in balbezit komen maar de defensie van Roden onder leiding van keeper Kalfsbeek stond als een huis. Een indraaiende corner van Rick Renkema werd fantastisch binnengekopt door David Jansen binnengekopt. Goed doorjagen van de gebroeders van der Tuin leverde balbezit op voor Nick ter Arkel. Hij bedacht zich niet en met een verwoestend schot verschalkte hij de keeper van Rolder Boys. Niet veel later schoot ter Arkel de 3-0 binnen. Voor de pauze deed Rolder Boys nog iets terug. De 2e helft liet Roden zien over een goede organisatie en voetballend vermogen te beschikken. Olivier van der Tuin benutte een penalty en in de slotfase scoorde Rolder Boys de uiteindelijke 4-2 eindstand. De ingevallen Michel Wardenier speelde voor het laatst in het tenue van VV Roden. Een 2e hernia operatie noopt hem eerst te stoppen. Voor Roden is dit een gevoelig verlies. Valthermond wacht nog voordat de winterstop ingaat.

VV GOMOS  en Valthermond speelden een matige wedstrijd. Een fout in de verdediging leidde de 0-1 achterstand in. Robert Elsinga zette beide ploegen weer op gelijke hoogte. Opnieuw een fout in de verdediging bij GOMOS gaf Valthermond wederom een voorsprong. Het was Wouter Speelman die de 2-2 eindstand binnenschoot. Het spel van GOMOS was iets beter dan de afgelopen wedstrijd. Voor de winterstop staat de wedstrijd tegen Stadspark op het programma en zullen de 3 punten toch weer eens dienen te worden gepakt.

De Wilper Boys liet eigenlijk 2 punten liggen, aldus trainer Van Dijken. Twan van Dijken had De Wilp op voorsprong gezet. Helaas werd het binnen 10 minuten alweer gelijk en deze 1-1 stand bleef ook staan. De 1e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 2e helft had De Wilp een aantal kansjes die eigenlijk benut hadden moeten worden om de 3 punten mee naar huis te nemen. Van Dijken vond dan ook dat De Wilp 2 punten had laten liggen.

VV Nieuw Roden had volgens trainer Jur Smit 2 punten laten liggen in de wedstrijd tegen De Sweach. ‘We kwamen snel achter nadat Angelo Wiggers en Wilco Drent de nodige kansen om zeep hadden geholpen. De 1e helft kon een prima aanval over de rechterkant door Sander Drent doeltreffend afgerond worden.’ Smit zag in de 2e helft dat het spel er niet beter op werd. Beide ploegen ploeterden voort en Nieuw Roden kreeg zowaar nog kansen op de overwinning maar werden niet benut. Met Cas van de Gruijter op doel vanwege blessureperikelen. Vaste keeper Jayden Kuiper werd zelfs als speler ingezet en deed dat met verve maar kon het gelijke spel ook niet tot winst omzetten.

UIT DE KRANT