Onder bezielende leiding Han Kluppel wint en verliest MHC Roden Heren 1

ARNHEM, 12-02-2023, Sportcentrum Valkenhuizen, Finale Nederlands Kampioenschap Zaalhockey Reserve Teams Heren, Seizoen 2022-2023. Foto gemaakt tijdens de wedstrijd HDM H3 - Roden H3.
ARNHEM, 12-02-2023, Sportcentrum Valkenhuizen, Finale Nederlands Kampioenschap Zaalhockey Reserve Teams Heren, Seizoen 2022-2023. Foto gemaakt tijdens de wedstrijd HDM H3 - Roden H3. Foto: Bart Scheulderman
Sport

RODEN - Afgelopen weekend trapten de Roder heren de zaalcompetitie af in Heerenveen. Er werd gespeeld tegen Zwolle en GHBS. Niet iedereen van het veldteam komt uit in de zaal en enkele spelers komen in de zaalperiode terug. Han Kluppel, het 90-jarige erelid, is de gelegenheidscoach van Roden en moedigt de mannen met veel enthousiasme aan langs de lijn. In de 1e wedstrijd tegen het sterker geachte Zwolle starten de Rodenaren goed. Thijmen Rooks maakte op aangeven van Tim Kühr al snel de 0-1. Niet veel later maakte Bas Aartsen na een mooie aanval de 0-2. Zwolle deed vlak voor rust iets terug uit een strafcorner. Na rust liepen Roden uit naar een 1-4 voorsprong, dankzij doelpunten van Bas Aartsen en Lennart Bosma. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was voor Zwolle en ze kwamen nog terug tot 3-4. Maar keeper Daan van Loenen hield zijn ploeg op de been en dus werd de competitie afgetrapt met een mooie overwinning op de Zwollenaren.

De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen GHBS uit Groningen. Roden bleek net iets minder fit dan de Groningers. Het kreeg veel kansen en corners, maar vergat vaak te scoren. Aan de andere kant ging GHBS uiterst effectief met zijn kansen om en liep het uit naar een 5-2 overwinning. Voor Roden scoorden Bas Aartsen en Lennart Bosma. Volgende week gaat de competitie verder. In Topsport Centrum Leek treden de mannen om 10:35 eerst aan tegen Winschoten om vervolgens nogmaals tegen Zwolle te spelen om 11:25 uur. 

UIT DE KRANT