Poule I en J brengen de verwachte teams voor de 2e ronde van het LV Gala

Leekster Voetbalgala Sport

LEEK = VAKO en Grijpskerk gaan moeiteloos door naar de 2e ronde. VAKO won alle 3 de wedstrijden. Oosterwolde was de eerste club die aan de zegekar werd gebonden. Nieuw Roden maakte het in de 1e wedstrijd in de beginfase Grijpskerk nog moeilijk maar de gebroeders Schoenmaker, met name Joost, lieten zien dat voetbal simpel kan zijn. Nieuw Roden had eigenlijk geen schijn van kans. Ook de 2e partij tegen VAKO had Nieuw Roden weinig in te brengen. Grijpskerk had de smaak te pakken en sloot met 1-5 de wedstrijd tegen Oosterwolde winnend af. In de onderlinge wedstrijd tussen Nieuw Roden en Oosterwolde stond al bekend dat beide ploegen niet in de 2e ronde actief zouden zijn. De wedstrijd van VAKO tegen Grijpskerk leverde een overwinning voor de mannen van trainer Cor Meijer op. VAKO plaatste zich als eerste in de poule met Grijpskerk op de 2e plaats. Grijpskerk speelde een fris aanvallend spel wat voor het publiek aantrekkelijk was om naar te kijken.

In poule J was VEV’67 met 3 overwinningen duidelijk winnaar van deze poule. Het spel was niet sprankelend maar zoals altijd erg degelijk. Met Stan van der Wal had VEV een echte afmaker. Al had mooie linkspoot wel meerdere doelpunten kunnen maken mits hij in de afwerking meer rust bewaard. ONB spartelde nog wel tegen maar moest het hoofd buigen. Opende kon VEV ook niet tegen houden. Met 4-0 kreeg het duidelijk klop. Tegen Zevenhuizen kreeg VEV toch de verwachte tegenstand en moest het alles geven om de winst binnen te harken. Zevenhuizen werd 2e in de eindstand na prima overwinningen tegen ONB en Opende. Zevenhuizen speelde met veel inzet en energie. Het was niet het echte zaalvoetbal. Effectief was het zeker. Tim Wekema was op de juiste momenten op de goede plek. Tegen buurman VEV liet het zien met een goede organisatie ver te kunnen komen.

Voor de 2e ronde plaatsten zich dus VAKO en Grijpskerk. VEV’67 en Zevenhuizen mogen het in de 2e ronde, die aanstaande vrijdag en zaterdag wordt gespeeld.

Vrijdag 29 december:

Poule K: Aduard, HFC’15, Waskemeer, Niekerk.

Poule L: Westerkwartier, Marum, Zuidlaren, Roden.

Zaterdag 30 december:

Poule M: VEV’67, Grijpskerk, Grootegast, TLC.

Poule N: ONR, Zevenhuizen, VAKO, Oerterp. 

UIT DE KRANT